Imprimare

Noua lege a salarizarii medicilor va intra in dezbatere publica in doua saptamani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In reactie la protestele medicilor anuntate joi, 20 iunie, de CMR, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat a declarat ca ministerul "intelege perfect situatia in care se afla personalul medical" si ca in ultima perioada au avut loc discutii pentru a gasi solutii viabile care sa duca la cresteri salariale in sistemul sanitar.

El a accentuat faptul ca sunt preocupari pentru cresterile salariale ale medicilor.

Astfel, in cadrul ministerului exista doua grupuri de lucru, care au ca obiectiv reformarea modalitatii de salarizare a medicilor.

Unul dintre grupuri discuta scoaterea spitalelor din categoria bugetara, statut care a limitat cresterea veniturilor medicilor. Ce de al doilea grup discuta proiectul de lege privind salarizarea personalului medical, care ar putea intra in 2 saptamani in dezbatere publica.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), dr. Vasile Astarastoae, a anuntat ca, incepand cu data de 1 iulie, vor fi declansate proteste. Hotararea a fost luata in cadrul Consiliului National al CMR, la care au fost invitati reprezentanti ai organizatiilor profesionale ale medicilor, sindicatelor, asociatiilor pacientilor.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noua-lege-a-salarizarii-medicilor-va-intra-in-dezbatere-publica-in-doua-saptamani_18917/

lauff lautf laurf