Imprimare

Presedintele cardiologilor unguri: durata generala a vietii in Ungaria a crescut cu 5 ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Societatii Maghiare de Cardiologie, prof.dr. Kiss Robert Gabor, prezent la cea de-a XII-a Conferinta de Cardiologie care se desfasoara la Targu Mures, a declarat, joi, 20 iunie, intr-o conferinta de presa, ca in Ungaria durata generala a vietii a crescut cu 5 ani, din care 2,5 ani se datoreaza cercetarii din domeniul bolilor cardiovasculare.

''Posibilitatile terapeutice din ultima perioada, prin achizitiile recente de tehnica noua, au dus la obtinerea unor rezultate fantastice in domeniul imbunatatirii calitatii vietii si de durata a vietii. In Ungaria, durata vietii generale a crescut cu cinci ani si afirm cu responsabilitate ca din acesti 5 ani, 2,5 ani se atribuie tratamentului bolilor cardiovasculare. Unul dintre momentele cele mai importante a fost tratamentul infarctului miocardic acut, care prin metoda cateterului a reusit sa obtina salvarea a mii si mii de bolnavi in Ungaria'', a spus prof. dr. Kiss Robert Gabor, potrivit Agerpres.

Profesorul Kiss a aratat ca metodologiile aparute arata o tendinta de a evolutie a metodei invazive, adica tratamentul cu cateter al infarctului miocardic acut, ablatiile in tulburarile de ritm si tratamentul cu cateter al hipertensiunii arteriale sau denervarea, insa pe langa tratamentele invazive au aparut, datorita dezvoltarii tehnice, si tehnici neinvazive, care au reusit sa contribuie la diagnosticul, tratamentul dar si prevenirea afectiunilor cardiace, cum ar fi Computerul Tomograf si Rezonanta Magnetica, prezentate la conferinta de la Targu Mures.

''Prin aceste cercetari am ajuns la acel nivel in care putem sa spunem cine va avea infarct miocardic in viitor si cine nu. Aceste informatii le-am aflat din informatiile echipei mele, dar si cea a dr. Maurovich-Horvath Pal (care este castigatorul celui mai mare premiu de cercetare in Ungaria de 5 milioane de euro - n.r.). Datorita dezvoltarii tehnicii invazive, cat si neinvazive, nu exista in medicina o ramura care sa fi obtinut salvarea atator vieti, ca specialitatea cardiologiei'', a sustinut dr. Kiss Robert Gabor.

Medicul a precizat ca in Ungaria exista 19 centre care pot primi non-stop bolnavii cardiaci si ca exista o buna interconectare intre medicina primara, asigurata de medicii de familie, si specialistii cardiologi.

Presedintele comitetului de organizare al celei de-a XII-a conferinte de cardiologie, prof. dr. Benedek Imre, a precizat ca la aceasta editie sunt prezentate cele mai noi tratamente in domeniul cardiologiei si ca exista studii pentru toata patologia cardiovasculara.

''Noi la aceasta conferinta vorbim despre ceea ce e nou, vorbim pentru medici de familie si pentru specialisti si despre cercetare fundamentala. Toata patologia cardiovasculara credem ca este atinsa. Vorbim despre infarct miocardic, despre tehnicizare, despre dezvoltarea imagisticii foarte dezvoltate - si cu mare bucurie va pot spune ca tinem pasul si noi - vorbim despre aritmii, despre posibilitati de diagnostic, de cercetare fundamentala de baza si despre educatie continua", a declarat prof.dr. Benedek Imre. 

Cei 17 delegati din partea Societatii Maghiare de Cardiologie au tinut, la Targu Mures, conferinte conform gain line-urilor europene. "Noi, cardiologii, suntem mandri ca incepem sa vorbim aceeasi limba. si in Romania aceleasi gain line-uri functioneaza, conform normelor trasate de Societatea Europeana de Cardiologie, si in Ungaria'', a declarat prof. dr. Benedek Imre.

La Conferinta de Cardiologie de la Targu Mures, pe langa membrii Societatii Romane de Cardiologie si ai Societatii Maghiare de Cardiologie, participa specialisti din Austria, Germania, Franta etc

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Presedintele-cardiologilor-unguri_-durata-generala-a-vietii-in-Ungaria-a-crescut-cu-5-ani_18920/

lauff lautf laurf