Imprimare

Sorin Oprescu: medicii care conditioneaza actul medical de primirea de bani sunt partea intunecata a sistemului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii care conditioneaza actul medical de primirea de bani de la pacienti reprezinta "partea intunecata" a sistemului medical din Romania, a declarat, marti, primarul general Sorin Oprescu, prezent la lansarea la Facultatea de Sociologie a SNSPA a unui studiu privind starea de sanatatea a bucurestenilor.

"Eu i-am sanctionat intotdeauna pe cei care au conditionat, pentru ca aia nu mai sunt doctori, se descalifica singuri, dar a intra toata lumea in aceeasi oala este o prostie. Sunt si oameni seriosi care isi vad de treaba lor si incearca sa traiasca civilizat si nu neaparat dupa urma pacientului. Cei care conditioneaza nu ii consider colegi. Astia fac parte din partea intunecata a sistemului", a afirmat Oprescu.

In opinia sa, salariile mai mari in sistem ar putea rezolva problema.
"Nu stiu ce inseamna mai mari (n.r. salarii) atunci cand este vorba de criza. Sa poata sa traiasca civilizat, sa poata sa isi plateasca casa, garsoniera de obicei unde sta, sa poata sa manance, sa poata sa se imbrace si daca este tanar sa se distreze", a spus primarul general.

El a dat exemplul spitalelor private unde nu se intalnesc astfel de situatii, precum cele privind mita in sistem.
"Obiceiul de a elimina mita din sistemul sanitar se poate elimina singur in momentul cand ai o parte de civilizatie si ma refer la spitalele private. Acolo de obicei nu te intalnesti cu o situatie de genul acesta", a mai spus Oprescu.

El a criticat faptul ca, de-a lungul timpului, de fiecare data cand un partid a venit la putere, s-au schimbat "actorii" din sistemul sanitar.

Potrivit primarului general, sistemul de urgenta este singurul in care s-a investit si care functioneaza.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sorin-Oprescu_-medicii-care-conditioneaza-actul-medical-de-primirea-de-bani-sunt-partea-intunecata-a-sistemului_18932/

lauff lautf laurf