Imprimare

Etapele legislative ale reformei, in viziunea ministrului sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a prezentat joi, 27 iunie, stadiul elaborarii proiectelor legislative de reforma a sanatatii si etapele ce vor urma pana la sfarsitul anului.

"Suntem intr-o perioada in care ne apropiem de finalul propunerilor pe care le vom prezenta public in domeniul reforme. Suntem pe finalul realizarii principalelor proiecte ale reformei", a spus Eugen Nicolaescu.

luni, 1 iulie
-va avea loc o intalnire cu cei mai buni specialisti din sectorul sanitar "cu care sa stabilim formele finale ale proiectelor, care dupa aceea, cum e normal, sa fie supuse dezbaterii publice". 

sfarsitul saptamanii viitoare
-vor fi lansate in dezbatere publica statutul spitalelor si proiectul de lege a salarizarii

"Trebuie sa avem proiectele, din punctul de vedere al ministerului, terminate si sa le afisam pe site-uri si sa inceapa dezbaterea publica. Inceputul toamnei sa ne gaseasca cu toate proiectele finalizate si gata de aprobare", a spus ministrul care a reamintit ca sunt inchise discutiile pe cateva legi, precum cea a malpraxisului, care e in dezbatere publica.

mijlocul lunii iulie
-prezentarea spre dezbatere publica a pachetului de baza

pana la 15 iulie
-evaluarea dosarelor de noi medicamente

luna august
-completarea listei actuale de medicamente

In ceea ce priveste anul 2014, ministrul a spus ca prioritatile vor fi investitiile in oncologie si in cresterea infrastructurii in medicina primara si in ambulator.

 

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Etapele-legislative-ale-reformei_-in-viziunea-ministrului-sanatatii_18943/

lauff lautf laurf