Imprimare

Campania nationala Controleaza-ti Diabetul are loc la Pitesti, in perioada 29-30 iunie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice continua Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul” cu cea de-a patra editie, ce se va desfasura la Pitesti, in perioada 29-30 iunie 2013.

Evenimentele organizate in aceasta perioada au ca principal scop informarea si educarea publicului larg cu privire la importanta preventiei diabetului, precum si asupra controlului eficient al acestei afectiuni si imbunatatirea stilului de viata pentru persoanele afectate de aceasta boala.

Campania vizeaza implicarea specialistilor, autoritatilor si mass-media in propagarea mesajelor de alarma cu privire la incidenta si prevalenta crescuta a cazurilor de diabet in Romania si totodata adoptarea unui stil de viata care sa previna aparitia diabetului.

,,Ne dorim ca pe parcursul desfasurarii acestor campanii ample de informare si educare la nivel national sa indeplinim trei obiective majore: comunicarea cu publicul larg, colaborarea cu medicii specialisti din Romania si implicarea autoritatilor locale si a mass-mediei, pentru o mai buna constientizare a incidentei si prevalentei crescute a cazurilor de diabet zaharat in Romania, precum si adoptarea unui stil de viata sanatos ca si principala modalitate de prevenire a diabetului. Avem in vedere, totodata, identificarea celor mai eficiente metode de combatere a factorilor de risc ai acestei boli”, a declarat prof. dr. Maria Mota, presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Pe 29 iunie va fi organizat un simpozion stiintific la care vor fi invitati peste 150 de medici diabe

Campania nationala Controleaza-ti Diabetul are loc la Pitesti, in perioada 29-30 iunie

tologi, dar si medici din domenii conexe. In cadrul evenimentului, ce va avea loc la Hotel Ramada, Pitesti, vor fi prezente unele dintre cele mai importante personalitati din domeniu, care vor discuta despre problema diabetului zaharat din Romania, dar si despre ultimele noutati legate de preventia, controlul, tratamentul diabetului si a complicatiilor sale.

inscrierile pentru participarea la simpozionul stiintific se fac pe site-ul campaniei: www.controleaza-diabetul.ro. Participarea medicilor este gratuita, pe baza inscrierii. Simpozionul stiintific se adreseaza doar profesionistilor si este creditat cu puncte EMC.

„Doar impreuna: medici, autoritati, persoane cu diabet si prin intermediul presei, putem trage un puternic semnal de alarma, in privinta importantei preventiei diabetului zaharat, precum si a controlului eficient al acestei afectiuni. Va invitam sa va implicati in cadrul Campaniei, sa adoptati o alimentatie sanatoasa si astfel putem contribui la lupta impotriva diabetului.”, a declarat Dr. Adriana Tutescu, sef Sectia Medicala II – Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti si coordonator local al Campaniei.

Totodata, in cele 2 zile dedicate evenimentului (29 si 30 iunie), vor avea loc activitati destinate publicului larg, in intervalul 10:00 – 17:00. Pitestenii sunt invitati sa-si testeze gratuit glicemia si hemoglobina glicozilata la cortul special amenajat in fata Primariei Municipiului Pitesti.

Pe 30 iunie 2013, pe platoul din fata Primariei Municipului Pitesti, vor fi organizate o serie de manifestari variate si interactive dedicate miscarii fizice, ce au drept scop adoptarea unui stil de viata sanatos prin miscare si sport.

Cu ocazia Campaniei, pitestenii vor avea posibilitatea de a calatori cu doua mijloace de transport in comun, care vor fi colantate cu mesajul campaniei: Controleaza-ti diabetul - Lupta impotriva diabetului inseamna preventie si control! In acest fel, populatia Pitestiului va putea sa vizualizeze mesajele legate de importanta preventiei, educatiei si a controlului constant al acestei afectiuni.

Campania Nationala „Controleaza-ti diabetul”, editia Pitesti este initiata de: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Arges. Partenerii stiintifici ai evenimentului sunt: Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Asociatia Romana de Educatie in Diabet, Societatea de Neuropatie Diabetica. Pe plan local, manifestarea este sustinuta de catre Primaria Municipiului Pitesti, Institutia Prefectului Judetului Arges, Consiliul Judetean Arges, Directia de Sanatate Publica Arges.

Campania se desfasoara in contextul in care, in Romania, aproximativ 1,5 milioane de persoane sufera de diabet, iar numarul acestora este in continua crestere, conform International Diabetes Federation.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Campania-nationala-_Controleaza-ti-Diabetul_-are-loc-la-Pitesti_-in-perioada-29-30-iunie_18946/

lauff lautf laurf