Imprimare

Cardul de sanatate va fi disponibil pana la sfarsitul acestui an

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Primele 200.000 de carduri de sanatate, cele cuprinse in proiectul-pilot din judetul Arad, vor fi disponibile pana la sfarsitul lunii iulie, a declarat presedintele CNAS, Cristian Busoi, la TVR.

La nivel national, cardurile de sanatate, in numar de 7.5 milioane, vor fi eliberate pana la sfarsitul acestui an.

"Ne propunem ca pana la sfarsitul acestui an sa avem 7,5 milioane de carduri. Foarte repede, in aceasta saptamana, vom realiza indicatorii tehnici in ceea ce priveste cititoarele de carduri", a declarat presedintele CNAS la emisiunea PrimPlan.

Seful CNAS a mai spus ca acesta este un proiect care pana acum a fost amanat "nejustificat de mult". Potrivit lui Cristian Busoi, cardul de sanatate are doua functii, "de control al cheltuielilor si de a da coerenta actului medical".

Proiectul de lege privind cardul de sanatate este in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste celelate doua aplicatii electronice, presedintele CNAS a spus ca dosarul medical "ar trebui sa se incheie la sfarsitul lunii ianuarie 2014 si e un proiect care isi va urma calendarul", iar reteta electronica "e un proiect de succes".

Un alt subiect abordat in interviul acordat de seful CNAS postului national de televiziune a fost restructurarea CJAS, anutata de ministrul sanatatii in aceasta primavara. Cristian Busoi a spus ca nu a avansat nicio propunere si ca "s-ar putea sa nu se intample foarte curand".

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cardul-de-sanatate-va-fi-disponibil-pana-la-sfarsitul-acestui-an_18960/

lauff lautf laurf