Imprimare

Dr Raed Arafat: Pentru proiectul de lege privind statutul spitalelor colaboram si cu alte tari

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a declarat, pentru Agerpres, ca sunt in lucru mai multe variante in ceea ce priveste proiectul de lege privind statutul spitalelor.

''E prea devreme sa spunem care varianta va fi agreata. In discutiile cu domnul ministru si reprezentantii sistemului sanitar, care au avut loc la Spitalul Universitar, am prezentat cateva directii dar nu vrem sa spunem ca una sau alta este mai buna pana ce nu vedem care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei variante. Colaboram inclusiv cu colegi din alte tari. Cu acordul domnului ministru am avut o teleconferinta cu colegi de la Ministerul Sanatatii din Franta cu care am discutat despre situatia statutului spitalelor si al personalului sanitar la ei, pentru a avea si exemple din alte tari europene. Eu cred ca in doua-trei saptamani vom avea o varianta a proiectului de lege asa cum s-a intamplat si cu malpraxisul", a aratat secretarul de stat.

Secretarul de stat a spus ca proiectul de lege al malpraxisului a fost discutat si cu reprezentantii asiguratorilor.
''Proiectul de lege privind malpraxisul a fost discutat marti cu reprezentantii asigurarilor si cei ai Autoritatii de Supraveghere a Asigurarilor si vor mai fi discutii in aceste zile pentru finalizarea proiectului aflat in dezbatere publica. In baza tuturor propunerilor care vor veni, inclusiv de la Colegiul Medicilor, de la pacienti si de la asiguratori se doreste sa se ajunga la o lege echilibrata'', a spus Arafat.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr-Raed-Arafat_-Pentru-proiectul-de-lege-privind-statutul-spitalelor-colaboram-si-cu-alte-tari_18977/

lauff lautf laurf