Imprimare

Medicii de la Institutul Inimii din Targu Mures vor opera si la Spitalul M.S. Curie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu a declarat ca a convenit cu conf dr Horatiu Suciu ca echipa operatorie de la Targu Mures sa opereze la Bucuresti, la Spitalulul  "M.S. Curie" de 2-3 ori pe luna.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti ca va aproba in aceasta saptamana structura organizatorica a Institutului Inimii din Targu Mures, recent reinfiintat.

"Cu acest prilej, am convenit cu conf. dr. Horatiu Suciu de la Targu Mures ca in perioada august-septembrie sa pregateasca sase asistenti specializati pe terapie intensiva, sa se specializeze la Targu Mures, dupa care echipa operatorie de la Targu Mures sa vina sa opereze la Spitalul "Marie Curie", doua-trei zile, cat este necesar", a spus Nicolaescu.

In opinia ministrului Sanatatii, este necesara infiintarea unui registru de consultatii pentru copii, pentru a vedea cati au nevoie de interventii pe cord la acest spital, transmite Agerpres.

Acest program convenit cu Institutul de la Targu Mures este complementar celui convenit cu clinica de la Milano care se implica pentru toate cele patru unitati de chirurgie cardiovasculara pentru copii din tara.

Propunerea vine dupa ce ministrul sanatatii a decis demiterea managerului Spitalului "M.S. Curie", considerand ca acesta a avut un management defectuos si ca nu a gasit solutii pentru functionarea sectiilor de chirurgie cardiovasculara pentru copii si a celei de neonatologie.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-la-Institutul-Inimii-din-Targu-Mures-vor-opera-si-la-Spitalul-_M.S.-Curie__18983/

lauff lautf laurf