Imprimare

Ministrul sanatatii l-a demis pe managerul Spitalului de Urgenta pentru Copii M.S. Curie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti ca a semnat demiterea managerului Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie", dr. Gabriel Smarandache, pentru management defectuos si lipsa actului aditional la contractul de management din 2012.

"Decizia de azi e intemeiata pe fapte. Este singurul manager de spital din Romania care nu are act aditional la contractul de management din 2012", a afirmat el.

Nicolaescu i-a reprosat lui Smarandache faptul ca, pana in prezent, sectia de chirurgie cardiovasculara pentru copii si sectia de neonatologie nu au reintrat in functiune.

Ministrul l-a propus ca manger interimar pe Daniel Buzatu, fost manager al spitalului in perioada 2006-2009, decizie luata "in urma discutiilor avute cu sefii de sectii din spital".

Anuntul ministrului vine dupa vizita fulger facuta vineri la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "M.S. Curie", in urma declaratilor prof.dr. Burnei. Aceasta isi exprimase temerea ca activitatea din Clinica de chirurgie si ortopedie pediatrica din Spitalul Clinic de Urgenta "Marie Curie" s-ar putea suspenda pe perioada verii, din cauza lipsei de personal.

Dupa intalnirea cu reprezentantii conducerii spitalului, ministrul si-a exprimat "totala" nemultumire fata de activitatea de management si a solicitat demisia dr Smarandache.

Ulterior, intr-o declaratie remisa presei, managerul Smarandache a respins acuzatiile ministrului sustinand ca "toate asa-zisele deficiente constatate de ministrul Nicolaescu nu sunt si nu pot fi imputabile conducerii unui spital, ci sunt generate de lipsurile dintr-un intreg sistem sanitar de stat, care din cauza subfinantarii cronicizate a ramas blocat in timp. Nu numai ca acest sistem nu a putut progresa, dar, din lipsa banilor, neputand remunera adecvat performanta, a pierdut in ultimii ani si foarte multi specialisti de valoare".

De asemenea, dr Smarandache spune "ca toate posturile vacantate in ultimul an au fost scoase la concurs conform legii, dupa existenta unui buget si in urma aprobarii Ministerului Sanatatii. Concret : bugetul a fost definitivat in lunile mai - iunie, iar posturile au fost publicate la sfarsitul lunii iunie" si mentioneaza ca "in acest moment se desfasoara concursurile pentru ocuparea legala a posturilor de asistent medical si infiermiere".

Nefunctionarea compartimentului de chirurgie perdiatrica este explicata prin lipsa medicilor anestezisti. "Posturile au fost scoase la concurs de mai multe ori in ultimii doi ani, dar din cauza remuneratiei precare oferite de sistemul sanitar din tara noastra, nu a existat nici un candidat inscris. Trebuie precizat ca se cautau medici cu specialitatea de anestezie si terapie intensiva pentru chirurgie cardiovasculara la copii. Pe cale de consecinta, medicul chirurg cu greu convins sa vina in tara, a demisionat", a spus Smarandache.

Dupa anuntul facut de ministru privind demiterea sa, dr Smarandache a declarat la Digi 24 ca decizia ar fi ilegala.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-sanatatii-l-a-demis-pe-managerul-Spitalului-de-Urgenta-pentru-Copii-_M.S.-Curie__18982/

lauff lautf laurf