Imprimare

Proiect de telemedicina in Insula Mare a Brailei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Crucea Rosie va infiinta un serviciu de telemedicina si monitorizare cardiaca la distanta pentru locuitorii din Insula Mare a Brailei, in cadrul unui proiect pilot intitulat 'Telemediciana la distanta', transmite Agerpres.

Potrivit presedintelui Crucii Rosii Braila, Niculina Moisescu, telemedicina ii ajuta pe cei cu afectiuni cardiace si consta in montarea unui aparat pe pieptul pacientului care monitorizeaza functia cardiaca si, in cazul in care apar probleme, prin legatura care exista cu o clinica din Bucuresti, un medic va citi electrocardiograma, iar in conditiile in care se constata probleme grave, se trimite imediat o ambulanta la locul indicat.

"O familie tanara, sot si sotie, dintr-o localitate izolata din Insula Mare a Brailei, Tutcov, din comuna Frecatei, a fost instruita in acest proiect de telemedicina la distanta. Crucea Rosie a procurat tensiometru, aparatura pentru electrocardiograma, iar rezultatul va fi trimis la o unitate sanitara din Bucuresti, unde un medic il va citi in timp real. Cei doi au fost instruiti in a lua o tensiune, o glicemie si a fixa clestii cu senzori pentru electrocardiograma", a declarat Moisescu.

Telemedicina permite monitorizarea cardiaca la distanta prin transmiterea informatiilor despre pacient prin telefon sau internet si oferirea de consultanta, diagnoza si tratament de la specialisti de la distanta si in timp real.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiect-de-telemedicina-in-Insula-Mare-a-Brailei_18986/

lauff lautf laurf