Imprimare

Procentul de disponibilizari din Ministerul Sanatatii si DSP-uri nu a fost inca stabilit

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat marti ca saptamana viitoare se va decide procentul de disponibilizari din MS si din directiile judetene de sanatate publica, existand mai multe variante.

Nicolaescu a precizat ca acesta poate fi de 4% sau mai mare - 10 - 15%, transmite Agerpres.

"Am avut o discutie cu Federatia SANITAS in ceea ce priveste criteriile. Reprezentantii SANITAS vor stabili impreuna cu noi aceste criterii", a spus ministrul, intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca asteapta propuneri din judete si in functie de acestea se va decide care varianta de reducere se va aplica - 4, 10 sau 15%.

Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernelor ori a ministerelor a fost publicata saptamana trecuta in Monitorul Oficial.

Ea prevede desfiintarea unor posturi vacante, dar si faptul ca toate institutiile si autoritatile publice pot ocupa prin concurs/ examen posturi conform principiului "unu la unu", respectiv la un post ocupat devenit vacant un post ocupat.

In Sanatate, ordonanta se aplica doar pentru aparatul central al ministerului si DSP-uri

Astfel, printre exceptiile de la aceasta ordonanta se numara si posturile vacante din institutiile si unitatile de invatamant si cercetare, unitatile sanitare, unitatile de asistenta sociala si unitatile de asistenta medico-sociala, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si cabinetele de expertiza medicala din cadrul caselor teritoriale de pensii fac exceptie de la reducere.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a subliniat, in cadrul conferintei Mediafax Talks, faptul ca in sistemul sanitar vor fi reduse toate posturile vacante si se va reduce personalul doar in aparatul central al ministerului si in DSP-uri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Procentul-de-disponibilizari-din-Ministerul-Sanatatii-si-DSP-uri-nu-a-fost-inca-stabilit_18985/

lauff lautf laurf