Imprimare

Lipsa acuta de personal in reteaua de medicina scolara din Brasov

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Unitatile de invatamant din Brasov se confrunta cu lipsa medicilor si a asistentelor medicale din reteaua de medicina scolara, din cele 29 de posturi de medici si 101 de posturi de asistente medicale, nefiind ocupate nici macar jumatate, transmite Agerpres.

"In acest moment reteaua de medicina scolara de la nivelul municipiului Brasov numara 14 medici si 42 de asistente medicale, care raspund de tot ceea ce se intampla in cele 67 de unitati scolare, de la epidemii, pana la igiena alimentara a locurilor de gatit si stabilirea meniurilor pentru copii", a declarat viceprimarul Brasovului, Razvan Popa.

El a spus ca autoritatile locale au facut demersuri pentru a creste numarul de angati in sistemul de medicina scolara.

"Pentru deblocarea acestei situatii am facut demersuri la Ministerul Sanatatii si la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru obtinerea unor derogari necesare angajarii a 10 medici si a 20-30 de asistente, astfel incat presiunea existenta pe personalul medical existent in prezent in unitatile scolare sa se diminueze", a spus viceprimarul.

El a adaugat ca in ultimii doi ani, colegii de la Directia de Servicii Sociale, in subordinea careia se afla reteaua de medicina scolara, au trimis peste 15 adrese, memorii, referate prin care solicitau aprobarea pentru angajarea de personal medical pentru unitatile de invatamant, dar raspunsurile fie au fost negative, fie nu au venit.

"Acum, tinand cont ca exista posibilitatea angajarii personalului din sanatate si asistenta sociala, in raport de1 la1, sper ca pana la finalul lunii iulie sa primim raspunsurile de la cele doua ministere, astfel incat sa putem incepe procedura pentru angajarea personalului", pentru anul scolar 2013-2014, a mai precizat viceprimarul Razvan Popa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lipsa-acuta-de-personal-in-reteaua-de-medicina-scolara-din-Brasov_18988/

lauff lautf laurf