Imprimare

Practica clinica in neuropatia diabetica, in centrul dezbaterilor Scolii de Vara Neurodiab

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Neuropatia diabetica si piciorul diabetic in practica clinica, precum si neuropatia diabetica in relatie cu sistemul nervos central sunt temele centrale ale celei de a treia editii a Scoli de vara Neurodiab, ce se desfasoara in aceste zile la Sinaia.

La conferinta organizata de Societatea de Neuropatie Diabetica sunt astetptati tineri medici, precum si reputati profesionisti din domeniul diabetologiei implicati in managementul neuropatiei diabetice.

Pe langa seminariile sustinute de reputati specialisti, in cadrul Scolii de Vara, Societatea de Neuropatie va acorda si premiul Neurodiab, care consta in participarea gratuita la Congresul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) 2013.

Programul este bogat si ofera tinerilor medici suficiente s8biecte de interes.

Astfel, in prima zi a lucrarilor stiintifice, prof.dr. Doina Catrinoiu (sef Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Constanta) va aborda subiectul diabetului zaharat si al complicatiilor sale cronice, urmand ca prof.dr. Gabriela Radulian (sef sectie la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ”Prof.dr. Nicolae Paulescu”) sa vorbeasca despre tratamentul neuropatiei diabetice, iar dr. Bogdan Florea (director stiintific Societatea de Neuropatie Diabetica) sa aduca in atentie diagnosticarea acestei afectiuni.

Prof.dr. Dafin Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania, va prezenta lucrarea cu tema neuropatia diabetica si sistemul nervos central.

Conf.dr. Irina Brumboiu si prof.dr. Ioan Bocsan vor aborda, la nivel teoretic si practic, folosirea metaanalize ca instrument de studiu in neuropatia diabetica, precum si folosirea metodei de analiza a deciziei in tratamentul acestei complicatii a diabetului zaharat. Ziua va fi incheiata de o serie de prezentari de caz, urmand ca cele mai interesante trei prezentari sa fie premiate de comitetul stiintific al Scolii de Vara Neurodiab 2013.

A doua zi a Scolii de Vara Neurodiab 2013, 18 iulie, va debuta cu lucratea ”Neuropatia diabetica: factor de risc major pentru ulceratii si amputatii ale membrelor inferioare” prezentanta de conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Rolul diabetologului in echipa multidisciplinara de ingrijire a piciorului diabetic va fi evidentiat de sef lucrari dr. Raluca Popescu (UMF ”Gr.T.Popa” Iasi), pe cand rolul chirurgului va fi scos in evidenta de dr. Paula Pavel (Spitalul Clinic Judetean de Urgente Cluj).

Osteoartropatia diabetica Charcot este tema propusa de sef lucrari dr. Eduard Catrina (UMF ”Carol Davila” Bucuresti), pe cand dr. Julieta Cristescu (membru fondator al Societatii de Neuropatie Diabetica) va sustine workshop-ul ”Diagnosticul neuropatiei diabetice in practica medicala. Screening-ul neuropatiei diabetice”. Ziua va fi incheiata de Dorin Dancu, partener Inspires, care va sustine o prezentare deosebita despre cele mai eficiente modalitati de comunicare in cadrul unei organizatii.

Scoala de Vara Neurodiab 2013 este creditata cu puncte EMC.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Practica-clinica-in-neuropatia-diabetica_-in-centrul-dezbaterilor-Scolii-de-Vara-Neurodiab_19007/

lauff lautf laurf