Imprimare

FMI: Guvernul Romaniei pregateste o reforma globala a sistemului de sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul Romaniei pregateste o reforma globala a sistemului de sanatate, reforma care va fi pusa in aplicare prin intermediul unei strategii ce va contine principalele obiective de indeplinit, dar si termenele limita pentru realizarea acestora, se arata in raportul intocmit dupa ultimele evaluari din cadrul acordului preventiv cu Romania, publicat pe site-ul FMI, transmite Agerpres.

In strategie vor fi mentionate clar masurile propuse si demersurile legislative care sunt necesare pentru atingerea acestor obiective. Principalul scop al reformei este de a creste eficienta cheltuielilor facute in domeniul sanatatii, de a spori eficienta serviciilor medicale si, drept urmare, de a imbunatati rezultatele finale ale sistemului sanitar din Romania.

In Raport se arata ca, pentru atingerea obiectivelor mentionate, Guvernul va stabili in primul rand un pachet de servicii medicale care vor fi finantate de la bugetul de stat, in limita fondurilor disponibile.

De asemenea, acolo unde este posibil, serviciile medicale efectuate la nivelul spitalelor vor fi externalizate catre policlinici si cabinete medicale.

Nu in ultimul rand, va fi reevaluat sistemul de finantare a spitalelor, urmand sa fie revizuite programele de sanatate publica.

Recent, directorul general al FMI, Christine Lagarde, a efectuat o vizita in Romania, unde a avut intalniri la nivel inalt la Guvern si Presedentie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/FMI_-Guvernul-Romaniei-pregateste-o-reforma-globala-a-sistemului-de-sanatate_19009/

lauff lautf laurf