Imprimare

Cinci candidati pe loc la UMF Bucuresti. Concurenta acerba in toata tara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In centrele din Bucuresti si Timisoara, vineri, 19 iulie, este ultima zi de inscrieri pentru examenul de admitere la Facultatile din cadrul Universitatilor de Medicina si Farmacie, dar deja numarul candidatilor il depaseste pe cel de anul trecut.

UMF Carol Davila Bucuresti, 5 candidati pe loc, pana in prezent

Un numar de peste 4.300 de candidati s-au inscris pana in acest moment pentru sustinerea examenului de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. La Facultatea de Medicina s-au inscris 2.161 de candidati, dintre care si 26 olimpici. La Facultatea de Medicina Dentara s-au inscris, pana in acest moment, 1.222 candidati, pentru Facultatea de Farmacie si-au depus dosarele 383 elevi de liceu, iar pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala au optat 536 candidati.

Comparativ cu anul trecut, unde la finalizarea inscrierilor, a existat un numar de peste 3.200 de candidati inscrisi la admitere, numarul candidatilor de anul aceste este semnificativ mai mare si intr-o continua crestere pentru toate cele patru facultati ale UMF „Carol Davila” , avand in vedere ca procesul de inscriere a candidatilor se incheie abia maine, 19 iulie 2013, la ora 15.00.

Examenul de admitere pentru toate facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti va avea loc miercuri, 24 iulie 2013, incepand cu ora 9.00 pentru Facultatile de Medicina si Farmacie respectiv ora 16.00, pentru Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Moase si Asistenta Medicala.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti scoate anul acesta la concurs, in cadrul celor patru facultati, un total de 850 de locuri finantate de la buget, dar si 520 de locuri disponibile la taxa

UMF Victor Babes, Timisoara, aproape 4 candidati pe loc, pana in prezent

La UMF Victor Babes din Timisoara, unde inscrierile se incheie tot vineri, 19 iulie, numarul de candidati l-a atins pe cel de anul trecut, 2.290 (2200 in 2012) si se asteapta sa mai creasca.

Candidatii se bat pentru 580 de locuri la buget dintr-un total de 998 de locuri. Examenul de admitere va avea loc miercuri, 24 iulie.

Inscrierile continua si la celelalte UMF-uri

La UMF Targu Mures si la UMF Iuliu Hatieganu din Cluj inscrierile se vor incheia sambata, pe 20 iulie. Si in cazul Universitatii muresene, deja numarul de candidati l-a egalat pe cel de anul trecut. La inchiderea inscrierilor din ziua curenta fusesera depuse deja 1378 de dosare, depasind numarul de dosare depuse anul trecut (1325).

La UMF Cluj, in schimb, numarul candidatilor nu l-a depasit inca pe cel de anul trecut (1.336 la 17 iulie 2013 fata de 1864 de candidati inscrisi anul trecut).

Desi incheie inscrierile duminica, 21 iulie, UMF Gr T Popa Iasi aproape a egalat numarul de candidati de anul trecut (2.261) si se asteapta o concurenta inversunata pe cele 702 locuri bugetate.

UMF Craiova incheie inscrierile luni, pe 22 iulie, si a inregistrat pana pe 17 iulie deja 798 de dosare, fata de 870 inregistrate anul trecut.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cinci-candidati-pe-loc-la-UMF-Bucuresti.-Concurenta-acerba-in-toata-tara_19014/

lauff lautf laurf