Imprimare

Al 30-lea Dispecerat integrat ISU-Ambulanta a fost inaugurat la Targoviste

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dambovita si al Serviciului de Ambulanta Judetean a fost inaugurat, joi, la Targoviste, in prezenta secretarului de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat.

Aceasta operationalizare a dispeceratului integrat va reduce considerabil timpii de raspuns la solicitarile pe linie medicala si asigura o mai buna coordonare a fortelor si mijloacelor de interventie.

''Este un inceput foarte bun pentru judet, o continuitate a colaborarii intre ISU si Ambulanta. in loc sa avem doua dispecerate diferite, acum avem unul singur care functioneaza pentru ISU si pentru Ambulanta, inseamna o coordonare mai buna a resurselor. Acesta este al 30-lea dispecerat in care integram ISU impreuna cu Ambulanta, aici implicit SMURD-ul, din punct de vedere al dispecerarii si coordonarii resurselor de interventie. Vom continua aceasta actiune (...), sper ca pana la sfarsitul anului sa depasim 35 de dispecerate'', a declarat secretarul de stat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Activitatea dispeceratului este coordonata, pe fiecare tura, de un ofiter de la ISU si un medic sau un asistent medical de la Ambulanta, care vor decide cu ce fel de efective se va interveni, in functie de solicitarile primite pe linie medicala.

Dispeceratul integrat asigura permanent preluarea apelurilor de urgenta transmise prin 112.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Al-30-lea-Dispecerat-integrat-ISU-Ambulanta-a-fost-inaugurat-la-Targoviste_19015/

lauff lautf laurf