Imprimare

Bucurestiul a atras cei mai multi rezidenti care au dorit sa isi schimbe centrul de pregatire

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a publicat lista rezidentilor carora le-a fost aprobata schimbarea centrului de pregatire.

Potrivit acesteia, 22 de rezidenti au obtinut acordul pentru a se pregati in continuare in clinicile din Bucuresti. Jumatate vin din centrul universitar Constanta, iar restul din Cluj-Napoca (3), Brasov (3), Iasi (3), Sibiu (1), Timisoara (1) si Craiova (1).

Pe urmatoarele locuri, ca interes, se situeaza centrul universitar Timisoara, cu 6 cereri aprobate si Cluj-Napoca, cu 4 cereri.

Cei mai multi rezidenti care au primit permisiunea sa isi schimbe centrul de pregatire vin din Constanta (12). Ei sunt in anii 1-3 de pregatire si majoritatea au optat pentru Bucuresti. De asemenea, din centrul universitar Cluj - Napoca au plecat 11 rezidenti, iar in cazul altor patru s-a aprobat detasarea in alte centre.

Schimbarea centrelor de pregatire este aprobata incepand cu luna august 2013.

In sesiunea de schimbare a centrelor de pregatire din iunie-iulie, cele mai multe locuri le-a oferit centrul universitar Bucuresti, 569, din care cele mai multe in specialitatile neurologie (50) si medicina de laborator (39).

Nu au fost insa locuri in Bucuresti pentru specialitatile chirurgie dento-alveolara, chirurgie orala si maxilo-faciala , endodontie, laborator farmaceutic, medicina nucleara, medicina de urgenta si parodontologie.

Pe locul urmator, ca oferta, se situa centrul universitar Targu-Mures, cu 241 de locuri, dintre care medicina de urgenta, ATI si ortodontie, fiecare cu 20 de locuri.

Centrele universitare Iasi si Timisoara au avut fiecare cate 193 de locuri disponibile.

In toate centrele universitare au fost foarte putine locuri disponibile in specialitatile chirurgicale si de medicina dentara.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bucurestiul-a-atras-cei-mai-multi-rezidenti-care-au-dorit-sa-isi-schimbe-centrul-de-pregatire_19016/

lauff lautf laurf