Imprimare

Sanitas s-ar putea retrage din comisia ce dezbate proiectul de lege a salarizarii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Vicepresedintele Federatiei Sanitas, Mircea Ciocan, a declarat joi, 18 iulie, dupa sedinta comisiei in care s-a dezbatut proiectul legii salarizarii in domeniu, ca discutiile s-au indepartat de obiectivul initial al Federatiei, care a propus reglementarea sectoriala a tuturor categoriilor din sistem iar pentru 2014, asigurarea unei minime cresteri salariale pentru toti angajatii.

"Cei din Ministerul Sanatatii considera ca trebuie sa fie un sistem salarial diferentiat in functie de nivelul de performanta al fiecaruia. In aceasta situatie, exista un procent foarte mic, o elita de numai 1%", a spus presedintele Federatiei Sanitas, citat de Agerpres.

Ciocan a adaugat ca se pune sub semnul intrebarii participarea reprezentantilor Sanitas in comisia constituita la nivelul Ministerului Sanatatii, urmand sa se discute in cadrul federatiei daca mai este necesara sau nu prezenta acestora.

In opinia sa, reprezentarea in continuare a Sanitas in aceasta comisie ar insemna ca se acorda "girul tacit" unei legi care nu aduce nimic in sistemul sanitar.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au dorit sa faca declaratii la finalul intrunirii de joi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sanitas-s-ar-putea-retrage-din-comisia-ce-dezbate-proiectul-de-lege-a-salarizarii_19019/

lauff lautf laurf