Imprimare

Hormonul de crestere la adulti, tema principala a Congresului de Endocrinologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Una dintre temele principale ale Congresului de Endocrinologie care se va desfasura intre 4 si 7 septembrie la Cluj-Napoca se refera la hormonul de crestere la adulti, a declarat, pentru Agerpres, prof. dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul de Endocrinologie "C.I.Parhon".

"Toata lumea este obisnuita cu necesitatea si utilitatea terapiei cu hormoni de crestere in deficitul de hormoni de crestere la copil. Ultimele studii ne-au aratat ca tratamentul cu hormoni de crestere aduce beneficii metabolice, organice si cerebrale pentru omul in varsta. Aceasta terapie este individualizata, nu poate fi folosita la oricine, folosirea ei fara indicatie poate duce la efecte negative severe", a subliniat specialistul.

La lucrarile congresului se va discuta despre rezultatele obtinute cu aceasta terapie si se vor reevalua protocoalele de utilizare a acestei terapii, a spus prof. dr. Constantin Dumitrache.

In cadrul celei de-a opta reuniuni stiintifice a Asociatiei Romane de Endocrinologie Clinica de la Cluj-Napoca vor mai fi abordate teme precum genotipul in patologia endocrina, varsta si sistemul endocrin si va reluata o tema care ramane permanent in actualitate - patologia metabolismului sistemului osos, a punctat medicul.

"Cu cat va creste media de varsta, cu atat va creste si procentajul celor cu osteoporoza, indiferent de sex. Incidenta acestei afectiuni este de aproximativ 30% la femeile post menopauza iar la trei femei avem un barbat cu osteoporoza", a spus specialistul.

La congres vor participa endocrinologi din toata tara, din centre universitare, dar si invitati din afara.

"La ultimele doua congrese am avut si un seminar de endocrinologie clinica si moleculara, realizat cu endocrinologii din Franta iar anul acesta seminarul va continua cu colegi din Germania. Vrem sa transformam intr-o traditie acest seminar", a afirmat dr. Constantin Dumitrache.

El a adaugat ca cele mai valoroase lucrari vor fi premiate, ca in fiecare an.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Hormonul-de-crestere-la-adulti_-tema-principala-a-Congresului-de-Endocrinologie_19033/

lauff lautf laurf