Imprimare

Un nou spital va fi construit in cartierul Fundeni din Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un nou spital va fi construit in cartierul Fundeni, in urma semnarii certificatului de urbanism de catre primarul Neculai Ontanu, informeaza un comunicat emis joi de Primaria Sectorului 2.

Potrivit documentatiilor de urbanism, unitatea medicala de pe Aleea Capidava, numerele 47-59, va avea doua subsoluri si patru etaje, care vor fi amenajate conform functiunilor aprobate pentru asemenea investitii de amploare si a normelor in vigoare prevazute de Ministerul Sanatatii.

"Noul si modernul spital de oncologie va fi ridicat pe un teren in suprafata de 5000 mp si va avea prevazute spatii speciale pentru blocul operator, zona de anestezie si terapie intensiva, spatii de brahiterapie, chinetoterapie, tomograf si RMN", transmite Primaria Sectorului 2.

Pentru pacienti vor fi amenajate zone de tratamente si recuperare, laboratoare pentru recoltari, precum si rezerve, se mai arata in comunicat. Insotitorii ii vor putea astepta in cafeterie.

Unitatea medicala va dispune si de o farmacie de unde vor putea fi procurate medicamentele de care au nevoie pacientii. La subsolul 2 vor fi amplasate spatiile tehnice, parcarea subterana si adapostul ALA. La subsolul 1 va fi bucataria, sala de mese, spatiul destinat personalului, laboratoarele pentru analize, zonele de sterilizare si deparazitare, conform sursei.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-nou-spital-va-fi-construit-in-cartierul-Fundeni-din-Bucuresti_19040/

lauff lautf laurf