Imprimare

CNAS: nu exista liste de asteptare pentru tratamentul bolilor hepatice cronice de origine virala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca pentru tratamentul specific hepatitelor cronice si cirozelor hepatice de etiologie virala, precum si pentru boala inflamatorie cronica intestinala nu exista liste de asteptare la nivelul CNAS.

Potrivit datelor CNAS, in prima jumatate a acestui an au fost analizate si aprobate de Comisia de experti 14.029 dosare din care:
- 5.580 dosare de initiere a tratamentului (o medie lunara de 930 dosare)
- 8.449 continuari de tratament.

Exista insa un numar de aproximativ 2.000 de dosare care nu au fost inca aprobate deoarece ca nu raspundeau criteriilor de includere in tratament sau erau incomplete.

La inceputul fiecarei luni, comisia de specialitate a CNAS solicita caselor de asigurari de sanatate dosarele pentru analiza, iar toate dosarele complete si care corespund

criteriilor de includere in tratament primesc aprobarea pentru initierea sau continuarea tratamentului, se arata in comunicatul CNAS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CNAS_-nu-exista-liste-de-asteptare-pentru-tratamentul-bolilor-hepatice-cronice-de-origine-virala_19057/

lauff lautf laurf