Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor are o noua conducere
Din luna iulie, presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor este dr Bogdan George Jansen.
Potrivit Deciziei primului ministru nr 267/2013 (publicata in M.Of. 444/19 iulie), dr Bogdan Jansen il inlocuieste in functie pe ing. Lukas Vilmos "pe durata ramasa a mandatului". Vilmos a condus Comisia din februarie 2012.
Noul presedinte, dr Bogdan George Jansen, a terminat Facultatea de Medicina Dentara a UMF Carol Davila Bucuresti si este medic primar in specialitatea de chirurgie oro-maxilo-faciala. A urmat numeroase cursuri post-universitare in domeniul managementului sanitar, in care a obtinut, de altfel si titlul de doctor in stiinte medicale.
A fost managerul Spitalului Clinic Caritas intre 2005-2011.
Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor este organ colegial de conducere si este formata din 7 membri, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Academiei Romane, Colegiului Medicilor din Romania, Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania.
Membrii Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor sunt numiti pe o perioada de 4 ani, prin decizie a primului ministru, la propunerea conducatorului institutiei sau organizatiei profesionale din care face parte persoana nominalizata.
Membrii Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor se intrunesc in sedinte lunare ordinare si in sedinte extraordinare ori de cate ori este nevoie, convocate si conduse de presedinte sau, in lipsa acestuia, de catre vicepresedinte. Hotararile Consiliului de coordonare se adopta cu majoritate simpla.
Conducerea executiva a Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor este asigurata de presedinte, angajat prin concurs pe o perioada de 5 ani. Pentru indeplinirea atributiilor sale, Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor dispune de un aparat tehnic propriu, constituit din experti si personal tehnico-administrativ.
Conform legislatiei in vigoare Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor are urmatoarele atributii principale:
- aproba categoriile de acreditare a spitalelor;
- aproba prin hotarare acreditarea unui spital;
- aproba continutul si modelul certificatului de acreditare- avizeaza procedurile, standardele si metodologia de acreditare a spitalelor;
- aproba constitutirea Comisiei de evaluare in vederea acreditarii pentru fiecare spital;
- propune strategii de imbunatatire a calitatii serviciilor medicale spitalicesti;
- prezinta anual un raport de activitate Guvernului si Ministerului Sanatatii Publice.
Sursa: PaginaMedicala.ro