Imprimare

CNAS anunta producerea primelor 215.000 de carduri de sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat pe 31 iulie ca primele 215.000 de  carduri electronice nationale de sanatate au fost produse, respectandu-se astfel  termenul propus pentru tiparirea lor stabilit pentru sfarsitul lunii iulie.

In perioada urmatoare,  vor fi  personalizate  cel putin 50.000 de carduri zilnic, o echipa  din cadrul Departamentului IT al CNAS  fiind implicata in procesul de generare si verificare a datelor necesare pentru personalizarea  cardului  electronic national de sanatate. 

"Ne exprimam increderea  ca  partenerii  nostri, CN Imprimeria Nationala SA, vor tipari si implicui  cardurile  cel putin in acelasi ritm, astfel incat pana la sfarsitul anului sa producem 7,5 milioane de carduri, conform contractului", se arata in comunicatul Casei.

Proiectul cardului de sanatate este prioritar pentru noua conducere a CNAS.

„Cardul national electronic de sanatate este un proiect prioritar pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care aduce avantaje  importante asiguratilor. In acelasi timp, acest proiect va contribui la cresterea transparentei si eficientei  cheltuirii banului public  in sistemul social al asigurarilor de sanatate”, a declarat presedintele CNAS, dr. Cristian Busoi.

In privinta distribuirii acestui document, continua sa existe controverse intre CNAS si reprezentantii medicilor de familie. Presedintele Casei, dr Busoi a sustinut intr-o conferinta de presa ca mediciii de familie ar trebui sa distribuie cardurile de sanatate, insa acestia au respins categoric propunerea, considerand ca aceasta noua sarcina le va ingreuna inacceptabil munca. "Distribuirea cardului ne omoara consultatia", a declarat dr Rodica Tanasescu, presedintele SNMF pentru PaginaMedicala.

In urma unor discutii de mediere la sediul Ministerului Sanatatii s-a ajuns la concluzia ca trebuie avute in vedere si alte modalitati de distribuire a cardului.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CNAS-anunta-producerea-primelor-215.000-de-carduri-de-sanatate_19065/

lauff lautf laurf