Imprimare

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu l-a revocat pe Radu Iordachel din functia de manager al Institutului Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Nicolaescu a explicat miercuri, 31 iulie, intr-o conferinta de presa ca in urma constatarii de deficiente in conducerea Institutului, a cerut o intrevedere cu Consiliul de Administratie si Comitetul director pentru o analiza profunda a situatiei de la Institutul Cantacuzino.

Dupa discutia avuta saptamana trecuta cu membrii organismelor de conducere, ministrul Sanatatii a solicitat administratorilor sa-si asume responsabilitatea pentru situatia neclara si nesatisfacatoare de la Institut. Cu aceasta ocazie, au fost operate schimbari si in componenta Consiliului de Administratie, a spus ministrul.

Membrii CA s-au intrunit la sfarsitul saptamanii precedente si dupa o evaluare complexa au propus demiterea directorului general.

Disfunctiile semnalate de raportul Consiliului de Administratie inaintat ministrului Sanatatii se refera atat la aspecte de ordin legal, juridic si organizatoric, cat si la absenta oricarei strategii de dezvoltare si a oricaror solutii manageriale. Acestea au fost confirmate ulterior si de raportul Corpului de Control al Ministerului Sanatatii.

Intre neregulile semnalate se numara: nepunerea in aplicare a masurilor de reorganizare asumate de directorul general, care priveau politica de personal, precum si a altor masuri organizatorice necesare functionarii Institutului; neaplicarea hotararii judecatoresti cu privire la plata unor drepturi salariale castigate in instanta, ceea ce constituie infractiune; scoaterea la concurs a unor posturi inainte de intrarea in vigoare a organigramei si organizarea concursului fara respectarea reglementarilor legale.

Alte nereguli vizeaza modificarea unor procese-verbale ale sedintelor CA, neconvocarea comitetelor de directie pentru a pune in aplicare hotararile CA si neindeplinirea angajamentelor privind demararea negocierilor contractului colectiv de munca, grave probleme de implementare in cazul mai multor proiecte finantate din fonduri europene derulate de Institut.

De asemenea, lipsa de viziune a directorului general si absenta unui plan de redresare pe termen scurt, mediu si lung au avut un impact negativ asupra functionarii Institutului 'Cantacuzino', se sustine in raportul citat de Agerpres.

Potrivit documentului, directorul general a ignorat din punctul de vedere managerial probleme esentiale ale Institutului 'Cantacuzino' si nu a identificat nicio solutie pentru achitarea datoriilor sau realizarea de venituri suplimentare, care sa asigure buna functionare a acestuia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Sanatatii-Eugen-Nicolaescu-l-a-revocat-pe-Radu-Iordachel-din-functia-de-manager-al-Institutului-Cantacuzino_19064/

lauff lautf laurf