Imprimare

Investitii in aparatura imagistica de inalta performanta la Spitalul Judetean Oradea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investitii majore facute la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, constand in achizitia unui aparat RMN performant, cu investitie de la Ministerul Sanatatii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgente, finantat de Primaria Oradea si un Computer Tomograf nou, achizitionat prin fonduri europene, transmite Agerpres.

"Spitalul Judetean de Urgenta sta mai bine decat multe alte spitale din tara, mai ales ca a fost o implicare directa, continua, pentru ele pe plan local. Aici s-au rezolvat astfel foarte multe lucruri, demn de apreciat. Faptul ca este RMN, Computer tomograf nou si sunt aproape de Unitatea de Primire Urgente este un fapt de care nu multe spitale se pot bucura. Spitalul este in structura autoritatilor locale, dar a fost o implicare directa in colaborare cu ministerul, dar si prin fonduri europene', a declarat dr. Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost insotit de managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgente Oradea, dr. Gheorghe Carp, de primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, prefectul judetului, Claudiu Pop, dar si de alti reprezentanti ai sistemului medical oradean.

''Acest RMN este singurul aparat performant existent in spitalele de stat din judetul Bihor. Acum pacientii nu vor mai fi purtati la spitalele private, ei vor beneficia de diagnostic si tratament direct la Spitalul Judetean. in ceea ce priveste pregatirea profesionala a cadrelor medicale, va asigur ca avem medici foarte bine pregatiti",  a spus dr. Gheorghe Carp, managerul unitatii.

Aparatul RMN a fost finantat de catre Ministerul Sanatatii, valoarea lui fiind de 1.000.000 de euro, aparatul Roentgen a costat 138.000 euro si a fost finantat integral de Primaria Oradea, iar CT-ul a costat 600.000 euro, achizitia lui fiind posibila prin fonduri structurale.

In privinta personalului din spitale, dr.Raed Arafat a mai declarat ca desi sistemul se confrunta cu un exod al medicilor in strainatate, Ministerul Sanatatii cauta solutii pentru cresterea veniturilor medicilor, pentru imbunatatirea conditiilor de munca din spitale, dar si pentru largirea posibilitatilor de dezvoltare a carierei.

"Asa cum arata acum Spitalul Clinic Judetean de Urgente Oradea, el ofera conditii foarte bune de diagnostic si tratament pentru pacienti, dar si conditii de munca civilizate pentru medici", a precizat dr. Arafat.

Cel mai scump aparat achizitionat vreodata in sistemul public de sanatate, RMN-ul, este amplasat in cadrul Sectiei de Radiologie si Imagistica Medicala din sectorul UPU, reprezentand o tehnica de varf in investigatia imagistica. Aparatul de 1,5 Tesla face posibile investigatii imagistice de inalta performanta. Domeniile medicale de adresabilitate sunt extinse: neurologie, neurochirurgie ortopedie, gastroenterologie, obstretica si ginecologie.

Potrivit primarului Ilie Bolojan, ca urmare a acestor investitii, spitalele din Oradea beneficiaza acum de cele mai bune dotari din tara.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Investitii-in-aparatura-imagistica-de-inalta-performanta-la-Spitalul-Judetean-Oradea_19072/

lauff lautf laurf