Imprimare

Experti italieni de la Policlinico San Donato, intr-o vizita de evaluare la Spitalul pentru Copii „Marie Curie”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de medici italieni de la Spitalul San Donato a vizitat, in perioada 2-5 august, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” Bucuresti, in vederea analizarii conditiilor de lucru pentru efectuarea operatiilor chirurgicale cardiace la copii.

In aceasta perioada a avut loc si o serie de intrevederi intre secretarul de stat dr.Raed Arafat, conducerea Spitalului “Marie Curie” din Bucuresti si expertii italieni, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Evaluarea a avut ca scop stabilirea necesarului pentru demararea primelor interventii cardiovasculare la copii, in cadrul Spitalului “Marie Curie”, sub coordonarea specialistilor italieni.

O prima misiune va avea loc in cursul lunii septembrie.

De asemenea, specialistii italieni s-au intalnit si cu o serie de candidati care urmeaza sa parcurga un program de instruire in Italia. Acest program pregateste viitori medici chirurgi si anestezisti, asistenti medicali pentru sala de operatie si terapie intensiva precum si tehnicieni in circulatie extracorporala. Primul grup format din asistenti medicali pentru sala si terapie intensiva si tehnicieni in circulatie extracorporala va pleca la pregatire in luna august.

Vizitele specialistilor italieni vor continua si in perioada urmatoare, in scopul selectarii personalului medical, precum si pentru pregatirea cadrului de desfasurare a primelor operatii la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti, se arata in comunicatul ministerului.

Recent, Guvernul Romaniei a adoptat o Hotarare privind colaborarea cu clinica din Milano pentru inceperea programului de formare a echipelor care vor opera in sectia de chirurgie cardiaca a spitalului Marie Curie.

Pana in prezent, sectiile de chirurgie cardiaca si cea de ATI neonatologie, desi dotate la cheie, sunt inca neutilizate, ceea ce a constituit unul ditnre motivele demiterii fostului manager al spitalului, dr Catalin Smarandache.

Ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat luna trecuta ca, din aceasta toamna, va fi lansat un nou proiect impreuna echipa Institutului Inimii din Tg Mures care va opera in sectiile de chirurgie cardiaca de la Marie Curie.

"In urma unei discutii cu Conf.Univ.Dr.Horatiu Suciu de la Tg Mures, chirurg cardiac specializat pentru copii, am convenit ca impreuna cu noul manager de la Marie Curie sa incepem o pregatire a unui numar de 6 asistente la Tg Muressi, din luna octombrie anul acesta, o echipa condusa de Conf.Univ. Dr. Horatiu Suciu sa efectueze operatii pe cord la copii la spitalul Marie Curie, cateva zile pe luna", a mai precizat ministrul Sanatatii.

Proiectul discutat deja de ministrul Sanatatii cu profesionistii de la Tg Mures este complementar celui pe care Ministerul Sanatatii il realizeaza cu Clinica din Milano.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Experti-italieni-de-la-Policlinico-San-Donato_-intr-o-vizita-de-evaluare-la-Spitalul-pentru-Copii-_Marie-Curie__19076/

lauff lautf laurf