Imprimare

Voluntari olandezi au construit un dispensar medical la Colonesti, in jud Bacau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comuna bacauana Colonesti are, incepand din 10 august, un dispensar medical, construit in doar doua saptamani, de 23 de voluntari olandezi apartinand organizatiei ,,Werkgroep Zegveld", la initiativa Asociatiei de caritate 'Betania' din Bacau si in parteneriat cu primaria localitatii.

"Proiectul unui asemenea obiectiv social a fost lansat in primavara ca urmare a faptului ca in acea parte a judetului Bacau nu exista un dispensar medical, iar oamenii erau nevoiti sa mearga in alte localitati pentru a se ingriji de sanatatea. impreuna cu primaria am organizat venirea celor 23 de voluntari, care nu au irosit nici un moment favorabil de lucru pentru a finaliza repede dispensarul. Intre timp, ne-am ocupat, impreuna cu primaria si o serie de sponsori de dotarea acestuia, conform reglementarilor legale in domeniu din Romania, cu mobilier si instrumentar medical", a declarat pentru Agerpres, Adrianus Muit, presedintele Asociatiei 'Betania' din Bacau.

Cetatean de origine olandeza ce a indragit meleagurile bacauane, acesta a fost 'motorul' si altor initiative menite a contribui la imbunatatirea asistentei medicale in cea mai saraca zona a judetului Bacau.

Proiectul finalizat la Colonesti face parte, de altfel, din Programul 'Investitii in sanatate', sectiunea 'Renovari si constructii de dispensare medicale rurale', sustinut de 11 ani de Asociatia 'Betania' cu sprijinul a mai mai bine de 200 de voluntari veniti din Tara lalelelor. Acestia au care au mai contribuit la ridicarea unor asemenea obiective medicale in comunele Gura Vaii si Racova, in 2002, Huruiesti, 2004, Izvorul Berheciului, 2008, si Gaiceana, 2009.

Voluntari din Olanda au mai sprijinit Asociatia ,,Betania" de-a lungul timpului si la constructia de scoli si gradinite in mediul rural, prin Programul ,,Investitii in educatie' initiat tot de organizatia de caritate bacauana, intre acestea aflandu-se gradinita de la Sarata, inaugurata in anul 2001, scolile generale avand clasele I-VIII de la Valea Sosii, din comuna Poduri, in 2004, din satul Turluianu, comuna Beresti-Tazlau in 2006, atelierele-scoala din cadrul Colegiului National 'Anghel Saligny' din Bacau si Liceul din Podu Turcului, precum si Centrul Multifunctional Educational Bacau, in urma cu doi ani.

In cei aproape 20 de ani de la infiintare Asociatia de caritate 'Betania' din Bacau a realizat in judet investitii in domeniile medical si educational, unele constituindu-se, la vremea finalizarii proiectelor, premiere pentru Romania, a caror valoare se ridica la peste 19 milioane de euro, sumele pentru finantarea lucrarilor si dotari fiind donate, in cvasitotalitate, de sponsori olandezi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Voluntari-olandezi-au-construit-un-dispensar-medical-la-Colonesti_-in-jud-Bacau_19095/

lauff lautf laurf