Imprimare

Guvernul a aprobat investii de aproape 56 de milioane de lei pentru maternitati din Moldova

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul a aprobat pe 14 august o hotarare privind investitiile care urmeaza sa se faca la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, Spitalul Judetean de Urgenta "Mavromati" din Botosani, Spitalul Municipal Radauti si Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, transmite Agerpres.

Valoarea totala a investitiilor ridicandu-se la aproape 56.000.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Executivului Hotararea vizeaza aprobarea listei cuprinzand patru obiective de investitii cuprinse in Proiectul privind "Restructurarea si modernizarea sectiilor de obstetrica si neonatologie" din unitatile spitalicesti, precum si a caracteristicilor principale si a indicatorilor tehnico-economici aferenti acestora.

Astfel, valorile investitiilor sunt de 10.574.000 de lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, 25.450.000 de lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta "Mavromati" din Botosani, 8.275.000 de lei pentru Spitalul Municipal Radauti si de 11.627.000 de lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt.

Pe de alta parte, Executivul a aprobat o Hotarare privind desfiintarea Spitalului Orasenesc Ocna Mures din judetul Alba.

"Ca urmare a Hotararii nr. 56/2013 a Consiliului Local al orasului Ocna Mures, Guvernul a adoptat prezentul act normativ prin care se desfiinteaza Spitalul Orasenesc Ocna Mures. Mentionam ca aceasta unitate sanitara si-a incheiat activitatea incepand cu data 01.04.2011.

Componentele bazei materiale ale spitalului achizitionate cu finantare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente si materiale sanitare se vor prelua de catre DSPJ Alba", arata Guvernul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Guvernul-a-aprobat-investii-de-aproape-56-de-milioane-de-lei-pentru-maternitati-din-Moldova_19099/

lauff lautf laurf