Imprimare

DSP Caras-Severin: niciun spital nu se poate incadra in bugetul alocat pentru 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Niciun spital din Caras-Severin nu se poate incadra in bugetul alocat pe 2013, chiar daca au fost luate o serie de masuri de reducere a unor cheltuieli, a declarat marti, pentru Agerpres, Dragos Luca, directorul Directiei Judetene de Sanatate Publica, citat de Agerpres.

Conducerile Ministerului Sanatatii si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate le-au cerut directorilor DSP si managerilor de spitale din tara un plan de incadrare in bugetul pe 2013, atat cat a mai ramas din acest an.

"In urma analizei situatiei de la nivelul judetului Caras-Severin in ceea ce priveste planul de masuri de reducere a cheltuielilor a rezultat ca niciun spital nu se poate angaja sa se incadreze in bugetul pe acest an", a afirmat Dragos Luca.

Masurile luate de managerii spitalelor sunt diverse, de la reducerea fizica a spatiului in care isi desfasoara activitatea, cum este cazul Spitalului Judetean din Resita, care este dispus sa renunte la Pavilionul III si mutarea acestuia in celelalte doua pavilioane. De asemenea, Spitalul din Otelu Rosu a propus inchiderea unui etaj si mutarea sectiilor la celelalte etaje, pentru a reduce cheltuielile la utilitati, dar care, in fapt, nu rezolva problema. Pe de alta parte, structura de personal este sub normare, in asa fel incat nu se poate face o propunere de reducere de personal.

"Ceea ce contesta managerii de spital e chiar faptul ca, inca de la inceput, bugetul pe 2013 a fost insuficient. La Otelu Rosu, de exemplu, bugetul pe acest an este chiar si sub cheltuielile de personal, iar la Moldova Noua, cheltuielile cu personalul ajung la 97% din bugetul pe 2013. La Spitalul Judetean de Urgenta din Resita, 53,91% reprezinta cheltuieli de personal din bugetul alocat, dar nici acesta nu poate intocmi un plan de management coerent prin care sa se incadreze in bugetul alocat pe 2013", a explicat directorul DSP Caras-Severin.

Managerii de spitale sunt nemultumiti si de valoarea cazului ponderat, care ar fi trebuit, in opinia lor, sa creasca.

Conducerea DSP Caras-Severin a solicitat consiliilor locale sa-si prevada, in bugetele pe anul viitor, anumite sume prin care sa asigure macar o parte din cheltuielile materiale ale unitatilor sanitare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/DSP-Caras-Severin_-niciun-spital-nu-se-poate-incadra-in-bugetul-alocat-pentru-2013_19104/

lauff lautf laurf