Imprimare

Greva de avertisment la Spitalul Poiana Mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Angajatii Spitalului de Psihiatrie de la Poiana Mare, judetul Dolj, au declansat pe 21 august o greva de avertisment de doua ore in semn de protest fata de neacordarea tichetelor de masa si de faptul ca salarizarea personalului nu se face in conditiile legii, transmite Agerpres.

Cateva zeci de salariati au intrerupt lucrul si s-au adunat in curtea spitalului unde a avut loc actiunea de protest. Acestia spun ca au hotarat declansarea grevei generale dupa ce revendicarile lor nu au fost solutionate in perioada negocierii si concilierii conflictului colectiv de munca la nivelul unitatii.

"Ceea ce solicitam noi este perfect legal si cerem sa se respecte legea. Am hotarat sa protestam, pentru ca revendicarile noastre nu au fost solutionate in perioada negocierii si concilierii conflictului colectiv de munca la nivelul unitatii. De 18 luni de zile, de cand au avut loc alegerile locale, nu am mai primit tichete de masa. Salariile si asa sunt mici, iar daca nici aceste drepturi care ni se cuvin nu sunt respectate, atunci ce facem?", a declarat pentru Agerpres unul dintre protestatari.

Salariatii spitalului au hotarat ca dupa greva de avertisment sa declanseze greva generala in cazul in care nu vor fi solutionate revendicarile lor: acordarea tichetelor de masa si salarizarea personalului in conditiile legii.

Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare se afla in subordinea Ministerului Sanatatii, iar angajatii solicita acestei institutii sa se implice in solutionarea revendicarilor lor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Greva-de-avertisment-la-Spitalul-Poiana-Mare_19108/

lauff lautf laurf