Imprimare

Medici americani au consultat gratuit cateva sute de persoane din Deva cu afectiuni oculare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cateva sute de persoane din Deva au beneficiat de consultatii oftalmologice gratuite si au primit ochelarii necesari in cadrul unui proiect derulat in oras, timp de o saptamana, de un grup de voluntari de la Pacific University Oregon, intre care se numara si cinci studente la medicina - specializarea oftalmologie, transmite Agerpres.

"Grupul, format din 13 persoane si coordonat de un medic oftalmolog de origine romana, stabilit in Statele Unite, a sosit in Deva la finele saptamanii trecute, in baza unui parteneriat incheiat intre Biserica Baptista, Asociatia EPA FRAS din Statele Unite ale Americii si Clinica Pacific University. in aceasta perioada, cateva sute de persoane din Deva au beneficiat de consultatii oftalmologice gratuite si de ochelari de vedere, acolo unde a fost cazul", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Deva, Andrei Nistor.

In cadrul unei intalniri pe care a avut-o joi cu o parte dintre membrii grupului, primarul municipiului Deva, Petru Marginean, le-a multumit voluntarilor pentru efortul facut, dar si Universitatii Pacific pentru aparatura trimisa in vederea consultatiilor oftalmologice, echipament ce va ramane in oras pentru dotarea unei clinici ce va fi deschisa in viitor.

Cele cinci studente au spus ca in perioada de practica au descoperit ca o parte dintre persoanele testate se confrunta cu afectiuni ale ochilor "destul de delicate, unele chiar severe". De asemenea, patologiile sunt mai avansate decat cele ale pacientilor din SUA.

Grupul de voluntari isi va incheia misiunea in Deva vineri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medici-americani-au-consultat-gratuit-cateva-sute-de-persoane-din-Deva-cu-afectiuni-oculare_19112/

lauff lautf laurf