Imprimare

Spitalul de Urgenta din Moinesti va avea heliport

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Municipal de Urgenta din Moinesti va avea, chiar in curtea proprie, un heliport unde vor ateriza si decola elicoptere transportand pacienti aflati in situatii de extrema urgenta in ceea ce priveste sanatatea, transmite Agerpres.

''Este o investitie suportata integral de la bugetul local, valoarea sa ridicandu-se la 375 de mii de lei', a declarat pentru Agerpres Viorel Ilie, primarul municipiului.

Doctorul Adrian Cotarlet, managerul Spitalului Municipal Moinesti, a precizat la randul sau ca heliportul ''s-a impus din necesitate', fiind menit sa elimine ''o veriga intermediara in transportul pacientului la spital, ambulanta, dar mai ales sa permita scurtarea timpului de reactie in asigurarea functiilor vitale ale celor aflati in dificultate maxima, dand, astfel, o sansa in plus la viata cazurilor extrem de grave''.

''Reprezentantii societatii care a castigat contractul au dat asigurari ca heliportul spitalului ar putea fi gata mai repede decat era prevazut, in doua luni de la inceperea lucrarilor de executie', spune primarul Viorel Ilie.

Potrivit acestuia, Spitalul Municipal din Moinesti ''a devenit, in urma investitiilor mari facute in ultimii trei ani, una din cele mai mai dotate unitati medicale din zona judetelor Moldovei'.

Printre aceste investitii se numara achizitionarea unui computer tomograf in valoare de 1,2 milioane euro, asigurarea de aparatura medicala la standarde europene, numai in acest an reusindu-se, din fonduri locale upgradarea Sectiei de anestezie si Terapie Intensiva cu dotari valorand peste 500.000 de euro, din fonduri locale, si a doua sali de laparoscopie. De asemenea, au fost facute lucrari de imbunatatire a aspectului interior al spitalului, precum si modernizarea Compartimentului de Primiri Urgente', a precizat pentru Agerpres managerul institutie medicale din Moinesti, Adrian Cotarlet.

Vasile Cepoi, consilier al premierului Victor Ponta in domeniul sanatatii, declara pentru Agerpres, pe 28 iunie, cu prilejul ''Zilelor medicale ale Spitalului Municipal Moinesti', ca respectiva unitate ''este un exemplu certificat faptul ca un manageriat profesionist, aplicat sustinut si de autoritati locale interesate evident de starea de sanatate a populatiei din zona, poate crea o asemenea institutie medicala in care oamenii sa vina cu incredere ca sanatatea lor va fi ingrijita calitativ la nivelul unitatilor similare din tari avansate economic din Europa'.

''Este, insa, nu numai o certificare a zicalei ca omul sfinteste locul, dar si un model de speranta pentru ceea ce se poate face si in medicina romaneasca in centre urbane mai mici atunci cand exista pasiune, daruire pentru nobilele profesiuni de medic ori asistent medical', a mai spus consilierul premierului Victor Ponta in domeniul sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-de-Urgenta-din-Moinesti-va-avea-heliport_19116/

lauff lautf laurf