Imprimare

Reorganizarea Caselor Judetene de Asigurari nu este o prioritate a CNAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Cristian Busoi a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Brasov, ca pe agenda de zi cu zi a CNAS nu exista un proiect de reorganizare, prin regionalizare, a Caselor Judetene de Sanatate.

"Opinia mea personala, si sigur, nu eu sunt decidentul final pe aceasta chestiune este ca, mai intai ar trebui sa asteptam procesul de regionalizare generala si felul in care vor arata regiunile, pentru ca, in acest moment inca nu stim cate regiuni vor fi, cum vor arata, ce atributii vor avea si este foarte probabil ca acest lucru sa nu se poata intampla decat dupa modificarea Constitutiei, adica dupa alegerile prezidentiale. Odata ce va fi luata decizia politica majora de regionalizare a Romaniei, sigur ca putem discuta si despre regionalizarea Casei de Asigurari de Sanatate. In acest moment nu vad un temei pentru a incepe noi acest proces. Este o opinie pe care am exprimat-o si domnului prim-ministru si domnilor ministri ai sanatatii si dezvoltarii regionale, si pana acum nu am primit vreun semnal ca nu ar accepta aceasta opinie", a explicat Cristian Busoi.

El a adaugat ca in momentul in care vom avea o regionalizare adevarata in Romania sigur ca va fi de dorit sa se faca si o regionalizare a sistemului public de asigurari de sanatate.

Presedintele CNAS s-a intalnit marti la sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Brasov cu furnizori de servicii de sanatate, cu manageri de spitale de stat si private, reprezentanti ai Colegiului Medicilor si Colegiul Farmacistilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Reorganizarea-Caselor-Judetene-de-Asigurari-nu-este-o-prioritate-a-CNAS_19123/

lauff lautf laurf