Imprimare

Conferinta Societatii Romane de Hipertensiune va reuni in septembrie, la Bucuresti, elita specialistilor in hipertensiune

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a II-a Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune se va desfasura in perioada 12-14 septembrie 2013, la Crowne Plaza Bucuresti si va beneficia de prezenta a 66 de speakeri romani si 26 de invitati straini.

Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune se desfasoara sub egida Societatii Europene de Hipertensiune si se adreseaza medicilor cardiologi, medicilor internisti, medicilor diabetologi, nefrologi, neurologi, medicilor de familie, ginecologi si medicilor rezidenti.

Specialisti in hipertensiune vor discuta cele mai noi informatii aparute in acest domeniu, in cadrul celor 16 sesiuni stiintifice dedicate.

In prima zi, manifestarea va debuta cu sesiunea „Hipertensiunea si metabolismul” moderata de prof.dr. Catalina Arsenescu-Georgescu si prof. Claudio Borghi (Italia), in care va fi evidentiata relatia dintre hipertensiune si afectiunile metabolice. Rolul medicului de familie va fi subliniat in sesiunea moderata de dr. Rodica Tanasescu si prof. Rodica Avram.

Deoarece colaborarea internationala reprezinta unul din obiectivele acestei conferinte, vor fi organizate Simpozionul franco – roman, moderat de prof. Xavier Gererd (Franta) si prof.dr. Maria Dorobantu, presedinte al Societatii Romane de Hipertensiune si Simpozionul tarilor Balcanice, avandu-i ca moderatori pe prof. Vesna

Stojanov, vicepresedintele Societatii de Hipertensiune din Serbia si prof.dr.Eduard Apetrei, presedinte de onoare al Societatii Romane de Hipertensiune.

In a doua zi de conferinta, punctul culminant il va reprezenta abordarea celor mai noi ghiduri in hipertensiune, in sesiunea sustinuta de prof. Giuseppe Mancia – presedinte al Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESH-ESC de Hipertensiune, prof. Joseph Redon – presedinte al Societatii Europene de Hipertensiune, prof. George Bakris  - fost presedinte al Societatii Americane de Hipertensiune si prof. Renata Cifkova (Serbia), care vor discuta impreuna cu specialistii romani ultimele ghiduri ESH-ESC 2013.

Un punct de interes va fi o transmisiune live din sala de angiografie a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti a unei interventii de denervare renala la un caz de hipertensiune rezistenta, in cadrul unei sesiuni moderate de prof. Guido Grassi (Italia) si dr. Dan Deleanu.

Tot in cea de-a doua zi a conferintei vor fi dezbatute “Controverse in HTA”, sesiune moderata de prof. George Bakris si prof.dr. Ioan Bruckner, presedinte Societatea Romana de Medicina Interna, “Hipertensiunea si patologia neurologica” - o sesiune moderata de prof. Antonio Coca si conf.dr. Cristina Tiu, “Hipertensiunea si patologia renala”- sesiune moderata de prof. Athanasios Manolis (Grecia) si prof.dr. Eugen Mota, presedintele Societatii Romane de Nefrologie.

In sesiunea “Hipertensiunea in conditii speciale” moderatorii dr. Empar Lurbe (Spania) si prof. dr. Doina Plesca vor discuta despre situatii de hipertensiune la copii si la adolescenti, urmand ca prof. Giuseppe Mancia (Italy) si prof.dr. Carmen Ginghina sa modereze sesiunea “HTA si riscul cardiovascular”. A doua zi a Conferintei este dedicata si Sesiunii tinerilor hipertensiologi.

Cea de-a III-a zi a manifestarii va aborda “Subiecte fierbinti in HTA”, sesiune moderata de prof. Peter Nilsson (Suedia) si prof. dr. D.D. Ionescu, iar prof. Karl Stangl (Germania), Prof.dr. Leonida Gherasim si Prof.dr. Crina Sinescu vor prezenta “HTA si patologia asociata”.

Moderatorii prof. Csaba Farsang (Ungaria) si sef lucr. dr. Roxana Darabont vor discuta cele mai intalnite situatii limita cu care un specialist se confrunta in tratamentul hipertensiunii in sesiunea „Provocari in HTA”, iar prof. Philippe Van de Borne (Belgia) si prof. dr. Maria Mota, presedinte Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice vor puncta „Urgentele hipertensive”.

In cadrul celei de-a II-a Conferinte Nationale, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune vor fi organizate si 6 workshop-uri, dintre care, in premiera, un workshop va fi dedicat rolului asistentei medicale in cresterea compliantei pacientului hipertensiv.

Medicii participanti la cea de-a II-a Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune vor primi dubla creditare, manifestarea fiind acreditata atat national, cat si european cu 16 puncte EMC si 14 puncte EBAC.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-Societatii-Romane-de-Hipertensiune-va-reuni-in-septembrie_-la-Bucuresti_-elita-specialistilor-in-hipertensiune_19122/

lauff lautf laurf