Imprimare

Dezbateri asupra reformei: accentul se va pune pe medicina de familie si pe ambulator

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, la Constanta, in timpul dezbaterilor asupra legilor reformei sanitare ca se doreste o echilibrare a componentelor sistemului sanitar prin diminuarea progresiva a finantarii sectorului spitalicesc si cresterea volumului si calitatii serviciilor medicale acordate in sectorul medicinei de familie si de ambulator.

Ministerul sanatatii a demarat recent dezbaterile in teritoriu asupra proiectelor de lege privind reforma in sectorul sanitar, prima intalnire avand loc la inceputul saptamanii, la Alexandria.

Joi, 29 august, reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai CNAS s-au intalnit cu peste 100 de specialisti si reprezentanti ai administratiilor locale din judetele Galati, Braila, Buzau, Vrancea, Tulcea si Constanta.

In cadrul dezbaterilor, conduse de ministrul Sanatatii, s-au realizat analize pentru fiecare judet in parte pe baza prezentarii concluziilor rezultate din evaluarea unitatilor sanitare cu paturi desfasurata in luna aprilie, fiind abordate si masuri de reorganizare a acestora.

Eugen Nicolaescu a cerut sa fie puse in discutie si proiectele de acte normative lansate in dezbatere publica, discutiile fiind axate pe perfectionarea proiectelor supuse analizei si obtinerea unor variante care sa rezolve gravele probleme din sistem.

"Rugam ca eventualele critici aduse acestor proiecte sa contina propuneri concrete, eventual comentarii ce urmaresc imbunatatirea proiectelor supuse dezbaterii publice. Acest guvern este decis sa faca o reforma in sanatate. Este anul de temelie pentru reforma sistemului si dorim sa avem baza legala pentru a face modificari pentru bugetul din 2014. Vrem cu totii un sistem sanitar mai bun. Ne dorim o reforma in mod rapid. Orice s-ar spune, sistemul sanitar romanesc are buni specialisti. Noi trebuie sa ne tratam cu demnitate, sa convingem cetatenii ca ceea ce facem este corect. Vrem o echilibrare a componentelor sistemului sanitar prin diminuarea progresiva a finantarii sectorului spitalicesc si cresterea volumului si calitati serviciilor medicale acordate in sectorul medicinii de familie si de ambulator, a preventiei si eu sunt decis sa facem acest pas', a afirmat ministrul Eugen Nicolaescu, potrivit Agerpres.

La reuniunea gazduita de Prefectura Constanta a participat si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Busoi.

Urmatoarea dezbatere pe temele reformei sanitare se va desfasura pe 3 septembrie, la Craiova, pentru judetele Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Mehedinti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dezbateri-asupra-reformei_-accentul-se-va-pune-pe-medicina-de-familie-si-pe-ambulator_19128/

lauff lautf laurf