Imprimare

Nicolaescu: Distribuirea cardului nu va intra in atributia medicului de familie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii a declarat in cadrul Conferintei Regionale "Medicina familiei - actualitati si perspective", organizata la Mamaia, ca impreuna cu primul ministru Victor Ponta, a convenit ca distribuirea cardului sa nu intre in atributia medicului de familie, transmite Agerpres.

Ministrul a mai declarat ca pana la jumatatea lunii septembrie 2013 vor fi gasite cele mai bune solutii pentru a rezolva situatia distributiei cardului national de sanatate.

De asemenea, in urma discutiilor purtate de ministrul Sanatatii cu reprezentantii SNMF si ai Patronatelor medicilor de familie, s-a convenit ca acestia sa ajute pacientul la initializarea cardului de sanatate.

In cadrul intalnirii, ministrul Sanatatii le-a solicitat sprijinul medicilor de familie pentru realizarea reformei in sanatate in beneficiul pacientilor. "Vom pune accentul pe medicina de familie, centrele de permanenta si ambulatoriul de specialitate, diminuand in paralel cheltuielile cu sectorul spitalicesc, care este un mare consumator de resurse."

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a participat pe 30 august 2013, la Conferinta Regionala "Medicina familiei - actualitati si perspective", organizata de Asociatia Medicilor de Familie "Tomis" Constanta, la Mamaia, in perioada 29 - 31 august 2013.
 

 

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Distribuirea-cardului-nu-va-intra-in-atributia-medicului-de-familie_19132/

lauff lautf laurf