Imprimare

Servicii medicale gratuite pentru inscrierea copiilor in colectivitati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate precizeaza ca eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de catre medicii de familie, in conformitate cu prevederile legale ale Contractului-Cadru si normelor de aplicare ale acestuia.

Chiar daca parintii nu sunt asigurati, copiii pana la 18 ani beneficiaza in mod gratuit de documentele mentionate. Si tinerii cu varste intre 18 ani si 26 de ani, care sunt elevi sau absolventi de liceu, pana la inceperea anului universitar (dar nu mai mult de 3 luni), ucenici sau studenti si nu realizeaza venituri din munca, au dreptul la aceste analize gratuite.

De asemenea, medicii de familie acorda gratuit scutirile medicale pentru copii si actele medicale necesare copiilor aflati in plasament din cadrul sistemului de asistenta sociala si protectie a copilului.

Analizele necesare pentru inscrierea copiilor in colectivitate, pot fi efectuate gratuit, pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Servicii-medicale-gratuite-pentru-inscrierea-copiilor-in-colectivitati_19139/

lauff lautf laurf