Imprimare

Sanatatea mintala a copilului si adolescentului, dezbatuta de specialisti la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii 450 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de boli psihice. In anii 2000 statisticile aratau ca 1 din 10 copii intampina dificultati datorate problemelor de sanatate mintala.

Acestea sunt motivele care stau la baza miscarii la nivel international pentru imbunatatire politicilor publice si a serviciilor pentru sanatate mintala disponibile pentru copii si familiile in care regasim aceasta patologie.

In acest scop Asociatia Romana de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului (ARPCAPA) a organizat la Bucuresti la inceputul lunii septembrie ce-a dea X-a Conferinta Nationala de Sanatate Mintala a Copilului si Adolescentului si al IV-lea Congres de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului.

Evenimentul destinat medicilor specialisti pedopsihiatrii, pediatrii, medicilor de familie, scolari, de medicina de urgenta, psihologilor -  isi propune structurarea retelei nationale de sanatate mintala prin crearea de punti intre specialisti, cadrele legislative si familiile impovarate de acesta suferinta.

Prof.Dr. Iuliana Dobrescu, Presedinte onorific ARPCAPA, subliniaza continuarea eforturilor de structurare a retelei de sanatate mintala in Bucuresti si la nivel national. "Ne simtim foarte mult implicati in construirea acestei retele, lucrurile au inceput in anii ' 75 cand se puneau bazele in Romania - Laboratoarelor de Sanatate Mintala, unde exista un mic cabinet de neuropsihiatrie infantila. Lucrurile au ramas in acel stadiu pana in anii '90 cand conexiunile noastre cu occidentul s-au deschis si am inceput sa aderam la principiile internationale. In 1999 Organizatia Mondiala a Sanatatii a demarat toata miscarea pentru sanatatea mintala la copil si adolescent. In Romania in 2005 incepe proiectul de construire a retelei de sanatate mintala (...) si triumful nostru a fost primul program in sanatate mintala pentru copil finantat de Ministerul Sanatatii in toata tara", ne-a declarat medicul.

Lectori de marca din tara si strainatate au sustinut prezentari in cadrul manifestarii de la Bucuresti.

Partenerii ARPCAPA in organizarea acestui eveniment au fost Liga Romana pentru Sanatatea Mintala, Asociatia pentru Copii cu Dizabilitati "Norocel", Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" - Catedra de psihiatrie si psihologie a copilului si adolescentului si Spitalul Clinic de Psihiatrie "Al. Obregia".
 

Autor: Andreea Moşoiu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sanatatea-mintala-a-copilului-si-adolescentului_-dezbatuta-de-specialisti-la-Bucuresti_19146/

lauff lautf laurf