Imprimare

Pacientii cu afectiuni cronice au o noua conducere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Noul presedinte al Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) este Radu Ganescu (Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora din Romania), in urma alegerilor organizate pe 11 septembrie 2013.

Vicepresedinte al COPAC a fost ales Cristian Rosu (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Infectate cu HIV/SIDA).

Din Consiliul Director COPAC mai fac parte Dorica Dan (Alianta Nationala de Boli Rare din Romania), Dragos Zaharia (Societatea de Scleroza Multipla din Romania), Stefan Radut (Asociatia Pacientilor cu Tuberculoza Multipla MDR).

“Noua conducere a COPAC isi propune sa faca organizatia mai vizibila, mai prezenta acolo unde este vorba despre drepturile pacientilor. Dorim sa ne organizam mai bine la nivel local, astfel incat sa fim mai eficienti si sa putem ajuta mai bine pacientii pe care ii reprezentam”, a declarat Radu Ganescu, noul presedinte COPAC.

In prezent, COPAC numara 13 organizatii membre: Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Societatea de Scleroza Multipla din Romania, Asociatia Transplantatilor din Romania, Alianta Nationala de Boli Rare Romania, Asociatia Romana de Hemofilie, Fundatia Baylor Marea Neagra, Asociatia Româna a Persoanelor cu Talasemie Majora, Asociatia Antiparkinson, Asociatia pentru suportul pacientilor cu Tuberculoza MDR, Asociatia Romana de Cancere Rare, Asociatia Prader Willi Romania, Asociatia Pacientilor Oncologici din Romania si Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania “ART”.

COPAC isi schimba conducerea, conform Statutului, la fiecare doi ani.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pacientii-cu-afectiuni-cronice-au-o-noua-conducere_19164/

lauff lautf laurf