Imprimare

Nicolaescu: Am incredere ca medicii nu vor pune in pericol viata oamenilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-a exprimat increderea ca medicii nu vor pune in pericol viata oamenilor, pe fondul protestelor pe care le-au anuntat pentru perioada urmatoare, transmite Agerpres.

'Eu nu cred ca medicul care are ca scop esential sa faca bine oamenilor va sta pe strada si va lasa bolnavul sa stea la cabinetul lui sa moara sau sa se imbolnaveasca si mai rau. (...) Cine spune altceva, ori are alte scopuri, ori nu stie despre ce este vorba. Protestele sunt libere, normale in orice tara, dar cred ca nu sunt justificate cat timp noi suntem in dialog, cat noi suntem in discutii. stiti foarte bine ca dezbatem aceste legi, care au pana la urma scop final sa le creasca veniturile medicilor si personalului medical', a spus ministrul.

Coalitia Profesionistilor din Sistemul de Sanatate a anuntat ca medicii vor declansa o greva generala in luna noiembrie, daca revendicarile cerute de Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate nu vor fi luate in considerare de politicieni.

Reprezentantii Coalitiei au declarat ca protestele se vor desfasura respectandu-se legea.

'Daca pichetarile nu vor avea efect, vom organiza mitinguri si marsuri. Legea prevede ca 30% din activitate trebuie sa fie acoperita, asa ca 30% din activitate va fi acoperita. Eu sper sa nu ajungem la astfel de manifestari, ci ne dorim ca actuala guvernare sa aiba suficienta intelepciune. Noi transmitem mesajul participati la miting, la greva insa e mai bine sa nu ajungem la acest lucru, iar solicitarile noastre facute in interesul sistemului sanitar romanesc sa fie acceptate', a spus Prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, organizatie ce face parte din Coalitia Profesionistilor din Sistemul de Sanatate.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania sustine totodata ca miscarile revendicative vor continua, se vor amplifica sau vor inceta in functie de raspunsul in urma negocierilor cu Ministerul Sanatatii, Ministerul de Finante, Guvernul si reprezentantii Parlamentului.

'Noi suntem onesti si o spunem cinstit, aceste miscari nu constituie altceva decat un mijloc de presiune. Daca am vazut ca orice problema in Romania nu se rezolva pe argumentele pe care le aduci la negocieri, ci pe presiunea din strada, daca am vazut ca asa isi rezolva familia Cioaba problemele, problema cainilor comunitari si cea de la Rosia Montana tot in strada s-au rezolvat, atunci am apelat la acest mijloc de presiune', a spus presedintele CMR.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Am-incredere-ca-medicii-nu-vor-pune-in-pericol-viata-oamenilor_19163/

lauff lautf laurf