Imprimare

Busoi: Trebuie o structura mult mai eficienta de control in Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele CNAS, Cristian Busoi, a declarat joi, in cadrul International Health Forum, ca trebuie infiintata o structura mult mai eficienta care sa controleze casele de asigurari, miile de farmacii si cabinetele de medicina de familie, astfel incat actiunile de verificare sa aiba rezultate, anunta Agerpres.

"In acest moment, la CNAS exista o directie de control formata pe hartie din 16 oameni. In realitate, cred ca sunt vreo 12, unii sunt detasati sau in concedii. Din pacate, acest tip de structura nu poate asigura un control eficient la cele 41 de case, cateva mii de farmacii, laboratoare, centre de imagistice, cele cateva sute de spitale sau mai mult de 10.000 de cabinete de medici de familie.", a afirmat Cristian Busoi.

Potrivit presedintelui CNAS, personalul unei astfel de structuri va fi format din oameni cu experienta in control transferati de la alte institutii sau vor fi organizate concursuri publice transparente.

Alte masuri anti-frauda eficiente, sunt, potrivit lui Busoi, implementarea prescriptiei electronice, a cardului de asigurat, precum si crearea, in viitorul apropiat, a dosarului electronic al pacientului: 

 "Vrem ca, avand sprijinul Ministerului Sanatatii si al Guvernului, pentru ca trebuie modificate acte legislative, sa construim in perioada urmatoare - o luna, o luna si jumatate - o noua structura de control care sa aiba, pe de o parte, si resursa umana bine pregatita, pe de alta parte, si atributii necesare pentru ca activitatea de monitorizare, control si antifrauda in cheltuirea banilor din fondul unic de asigurari de sanatate sa fie mult mai eficient", a spus Busoi.

 

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Busoi_-Trebuie-o-structura-mult-mai-eficienta-de-control-in-Sanatate_19167/

lauff lautf laurf