Imprimare

Nicolaescu: Ministerul Sanatatii a inceput o evaluare a tuturor sectiilor din spitale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a inceput o evaluare a tuturor sectiilor din spitalele din Romania, activitate care se va finaliza cu o reasezare a numarului de paturi, a declarat vineri, la Piatra Neamt, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu - anunta Agerpres.

"Vom face o analiza si o evaluare serioasa a anumitor paturi pe anumite specialitati ale spitalelor. O vom realiza in circa doua luni. Avem deja evaluari la unele specialitati cu paturi mai multe decât necesarul. Când vom termina evaluarea vom regla numarul de paturi intre sectii, iar la anumite specialitati se va micsora sau mari numarul de paturi" a declarat ministrul Eugen Nicolaescu.

Totodata, ministrul Sanatatii a anuntat ca va fi modificat actul normativ care reglementeaza functionarea centrelor de permanenta.

'Intentionam sa dezvoltam mai mult medicina pre-spitaliceasca, centrele de permanenta, garzile care se pot acorda la domiciliu, serviciile din ambulatoriu. Vrem sa schimbam filosofia si mentalitatea unor medici care cred ca trebuie sa lucreze doar in spitale. Pot lucra si in sectii, dar si in ambulatoriu, pot face triaj si sa se intre in spital cu pacientii care au nevoie cu adevarat. Intentionam sa umblam la actele normative prin care sa fie functionale centrele de permanenta, sa functioneze si de vineri seara pâna luni dimineata. Vom umbla pe cadrul normativ, sa platim mai bine aceste servicii, iar medicii sa fie motivati si cetateanul sa fie servit la domiciliu', a afirmat ministrul Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Ministerul-Sanatatii-a-inceput-o-evaluare-a-tuturor-sectiilor-din-spitale_19169/

lauff lautf laurf