Imprimare

Congresul Societatii Romane de Neurochirurgie are loc intre 19 si 21 septembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Neurochirurgie (RSN) organizeaza in perioada 19 – 21 septembrie cel de-al 39-lea Congres al Societatii Romane de Neurochirurgie, ce va avea loc la Cercul Militar National, in Bucuresti. La eveniment vor participa personalitati de renume din neurochirurgia mondiala. Congresul are ca scop imbunatatirea cunostintelor si a performantelor operatorii a neurochirurgilor romani.

“Prin acest eveniment, avem ocazia de a ne da seama ce ne lipseste si ce trebuie sa facem pentru a ne adapta standardele la nivelul celor internationale. De asemenea, congresul este si o oportunitate didactica deosebita atat pentru medici, cat si pentru rezidenti si studenti la Medicina, care vad realizarile colegilor mai experimentati si li se explica cum s-a ajuns la rezultatele respective”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Gorgan, presedintele Societatii Romane de Neurochirurgie si Director Medical la Spitalului Clinic de Urgenta “Bagdasar Arseni” din Bucuresti.

Pe parcursul celor trei zile de congres, invitati din strainatate si neuroghirurgi romani vor sustine sesiuni orale si de postere, in care isi vor prezenta cazurile chirurgicale intampinate in cariera. Astfel, in prima zi va fi abordata tema glioamelor, in cea de-a doua zi problematica malformatiilor arterio-venoase, urmand ca in ultima zi sa se discute despre subiecte la alegere ce prezinta interes pentru domeniul neurochirurgiei.

Printre speakeri se numara: Prof. Helmut Bertalanffy, MD.,Ph.D (Germania), Prof. Patrick Dhellemmes, MD, Ph.D (Franta), Prof. Atul Goel, MD, Ph.D (India), Prof. Olivier Klein, MD, Ph.D (Franta), Prof. Philippe Mercier, MD, Ph.D (Franta), Prof. Lukas Rasulic, MD, Ph.D (Serbia), Prof. Alexandru Vladimir Ciurea, MD, Ph.D (Romania), Prof. Stefan Florian, MD, Ph.D (Romania), Prof. Nicolae Ianovici, MD, Ph.D (Romania).

Cel de-al 39-lea Congres al Societatii Romane de Neurochirurgie este precedat de cel de-al 18-lea Curs Francofon de Neurochirurgie din Romania, ce va avea loc in data de 18 septembrie.

Al 39-lea Congres RSN face parte dintr-un sir de evenimente dedicate cresterii nivelului de performanta a neurochirurgiei romanesti, dupa ce intre 5 – 7 iulie, Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici” a gazduit cursul “Hands On”, ce a beneficiat de prezenta profesorului Saleem I. Abdulrauf, Seful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Universitar din St. Louis si directorul Centrului de Chirurgie Cerebrovasculara si de Baza de Craniu din cadrul Universitatii St. Louis.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Congresul-Societatii-Romane-de-Neurochirurgie-are-loc-intre-19-si-21-septembrie_19172/

lauff lautf laurf