Imprimare

Rolul medicului de familie, discutat la Medical Forum Alba Iulia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 19-20 septembrie, mf – Ziarul Medicului de Familie impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familiei organizeaza la Hotel Cetate-Imparatul Romanilor, cea de-a V-a editie a conferintei Medical Forum, un eveniment cu traditie dedicat medicilor de familie.

Aflat la cea de-a V-a editie, evenimentul Medical Forum Alba Iulia reprezinta un prilej deosebit pentru medicii de familie, autoritati, dar si pentru rezidentii din medicina de familie sa dezbata cele mai importante probleme cu care se confrunta asistenta medicala primara.

Cele patru sesiuni ale forumului se vor desfasura pe parcursul a doua zile si vor fi moderate de dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, la eveniment fiind asteptati aproximativ 200 de participanti.

Editia din acest an a Medical Forum isi propune sa aduca in atentia participantilor subiecte incitante referitoare la rolul si locul medicului de familie in actualul context economico – social.

Pe parcursul celor doua zile, vor fi abordate teme specifice medicinei de familie in sistemul medical romanesc, precum:

“Prescrierea electronica, de la implementare la obligativitate”,
“Cardul de sanatate, nod gordian sau povara birocratica inutila”,
“Dosarul electronic al pacientului, o poveste complicata”,
“Pachetul bazal de servicii medicale in sistemul social de asigurari de sanatate”,
“Patologia cardiovasculara, diabetul si obezitatea - probleme cheie pentru sanatatea pacientilor din Romania”, “Performanta profesionala sau birocratizarea activitatii MF?”, “Relatia MF cu celelalte specialitati medicale?”,
"Criterii de referinta in siguranta pacientilor, evitarea cazurilor de malpraxis”,
“Implicarea activa a autoritatilor in sistemul de medicina primara, cu precadere in mediul rural”,
“Centrele de permanenta, de la grija pentru comunitate pana la functionarea optima”,
“Medicina comunitara, scolara – probleme de actualitate.”
„Medical Forum este o manifestare de suflet pentru medicii de familie.

De ani buni transmitem cu rigurozitate colegilor nostri mesaje de imagine, de profesionalism si de solidaritate in toate orasele importante ale tarii. Ne ocupam cu atentie de profesie, de organizatiile noastre, dar si de problemele practice - legislative si contractuale, de care ne lovim in fiecare zi in cabinetele noastre. Medical Forum un eveniment special care ne ofera anual prilejul sa fim impreuna si sa aducem la zi problemele noastre”, declara dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Printre lectorii invitati se numara: Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei, Dr. George HABER, Presedinte, Asociatia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Gheorghe VIERU, Presedinte, Colegiul Medicilor Alba, Silvia PUIE, Presedinte - Director General, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Alba, Dr. Horea TIMIs, Director Executiv, Directia de Sanatate Alba, Sef. Lucr. Dr. SZASZ Jozsef Attila – UMF Tg Mures, medic primar neurolog - SCJU Tg Mures, Sectia Neurologie 2, Conf. Univ. Dr. PORR Paul Jürgen – Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu - Facul­tatea de Medicina „Victor Papilian”; medic primar medicina interna și ga­stroenterologie; Sef Cl. Medicala 1 - SCJU Sibiu, Dr. Viktor TELEVKA, Medic Specialist Ortopedie traumatologie, Spitalul Judetean de Urgenta Alba, Dr. Cristian TIBEA, Medic Specialist Obstetrica – Ginecologie, Spital Judetean de Urgenta Alba Iulia, Dr. Carmen CRaCIUN, Asociatia Medicilor de Familie din Alba, Asis. licentia Cristina TACA, Asociatia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Lucia CRaCIUN, Asociatia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Corina CADAR, Asociatia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Tiberiu PROCOPCIUC, Asociatia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Madalina VESA, Asociatia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Daniela PICOs, Asociatia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Florin BUSUIOC, Medic Primar Psihiatrie, Spital Judetean de Urgenta Alba Iulia.

Producatorii si distribuitorii de medicamente prezenti la manifestare vor avea expuneri ce vin in intampinarea nevoii de informare a medicilor prin conectarea acestora la noutatile existente pe piata de profil.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rolul-medicului-de-familie_-discutat-la-Medical-Forum-Alba-Iulia_19176/

lauff lautf laurf