Imprimare

Profesionistii din Sanatate picheteaza Ministerul Sanatatii din 18 septembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 18 si 27 septembrie, cate 120 de membri ai Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate, vor picheta zilnic Ministerul Sanatatii, intre orele 11,00 si 13,00, potrivit unui comunicat oficial.

In fiecare zi vor veni profesionisti din sanatate din alte judete, astfel incat in decurs de o saptamana vor protesta oameni din intreaga tara.

„Maine, 18 septembrie vor fi prezenti cei din Bucuresti, iar din 19 septembrie cei din Buzau, Cluj, Vrancea, Valcea, Arad si Hunedoara”, a declarat Marius Sepi, primvicepresedinte al Federatiei SANITAS.

„Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate este pentru a construi nu pentru a distruge. Pichetarea are drept scop aducerea de argumente pentru ministrul Sanatatii pentru ca el sa fie ambasadorul nostru în Guvern în actiunea de a fundamenta un sistem de sanatate performant. Aceste actiuni ar fi trebuit sa înceapa în momentul în care Guvernul Boc a oprit finantarea corespunzatoare a sistemului si a completat fara nicio ratiune veniturile profesionistilor dar, din pacate, eram dezbinati si nu am avut forta fiecare în parte sa ne facem cunoscute argumentele si doleantele”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Coalitia a primit, in sedinta din 17 septembrie 2013,  cu unanimitate de voturi, un nou membru: Federatia Asociatiilor Studentilor Medicinisti din Romania.

In prezent, Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate numara urmatorii membrii Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania, Colegiul Psihologilor din Romania, Ordinul Biologilor, Biochimistilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania, Federatia SANITAS, Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor, Federatia Sindicatelor Medicilor „Dr. Ion Cantacuzino”, Societatea Medicilor din Colectivitatile de Copii Tineri, Asociația Medicilor Rezidenți din Romania si Federatia Asociatiilor Studentilor Medicinisti din Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Profesionistii-din-Sanatate-picheteaza-Ministerul-Sanatatii-din-18-septembrie_19179/

lauff lautf laurf