Imprimare

Ultima zi de inscriere la examenul de specialitate – sesiunea toamna

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii organizeaza la data de 16 octombrie 2013 sesiune de examen pentru obtinerea titlului de medic specialist, medic dentist specialist si farmacist specialist.

Astazi este ultima zi in care medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti din reteaua de asistenta medicala pot depune dosarele de inscriere.

Inscrierea se poate face la directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie.

Cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, precum si specialistii aflati la a doua specialitate in regim cu taxa, vor depune dosarele de inscriere tot in perioada cuprinsa intre 2-17 septembrie 2013, la sediul Ministerului Sanatatii din str. George Vraca, nr.9, sector 1, Bucuresti.

Medicii, medicii dentisti si farmacistii, care au efectuat specializare prin Ministerul Educatiei Nationale vor depune dosarele la sediul Ministerului Sanatatii din str.Cristian Popisteanu, nr.1-3 , sector 1, Bucuresti.

Examenul de specialist are urmatoarele probe pentru toate specialitatile cu exceptia specialitatilor ATI si Medicina de urgenta:

a) Proba scrisa, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecarei specialitati, cu durata de trei ore;

b) Una sau doua probe clinice si proba practica, conform probelor prevazute de tematicile fiecarei specialitati.

Candidatul va fi confirmat specialist daca promoveaza cu minim nota 7,00 fiecare proba a examenului.

Arondarea. Listele nominale

Pentru toate specialitatile cu exceptia ATI arondarea numerica a candidatilor pe centre universitare medicale si pe specialitati, va fi comunicata prin publicare pe site-ul Ministerului Sanatatii pe 30 septembrie 2013.

Listele cu candidatii admisi pe centre universitare si specialitati, precum si presedintii comisiilor de examen, data si locul de prezentare pentru sustinerea examenului, se vor afisa pe site-ul www.ms.ro, la data de 14 octombrie 2013.

Autor: Andreea Moşoiu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ultima-zi-de-inscriere-la-examenul-de-specialitate-_-sesiunea-toamna_19180/

lauff lautf laurf