Imprimare

Presedintele Sanitas: Suntem in strada pentru a cere cresterea salariilor in Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, a declarat miercuri ca protestatarii din fata Ministerului Sanatatii se afla in strada pentru a cere marirea salariilor personalului din sistemul sanitar.

"Speram ca dupa aceste proteste domnul ministru sa fie vectorul nostru de a prezenta Guvernului dorintele noastre - 6% care ar putea scoate sistemul dintr-o criza care persista de 23 de ani. Speram ca atunci cand se vor mai propune unele legi influenta noastra sa fie mult mai importanta si mai vizibila. Suntem in strada pentru a sustine cresterea salariilor tuturor cadrelor medicale, iar legea salarizarii sa cuprinda pe toata lumea din sistem', a spus Barascu in fata Ministerului Sanatatii, institutie pichetata de aproape 120 de angajati din sistemul medical.

Potrivit acestuia, ar fi necesar un control "adecvat" in sistemul de sanatate, dar si manageri eficienti.

"Banii rezolva multe dintre probleme, dar ne trebuie un control adecvat. Parerea mea si a colegilor mei este ca ne trebuie un control adecvat si niste manageri buni", a spus reprezentantul Sanitas.

In opinia sa, cresterea cu 20% a salariilor medicilor rezidenti nu ar fi suficienta.

"Nu le-ar fi de ajuns medicilor rezidenti 20%. Daca acum au 800 de lei inseamna ca majorat cu 20% vor avea 960 lei. Daca te duci sa te cazezi, iti cer 200 de euro", a mai afirmat Leonard Barascu.

Coalitia Profesionistilor din Sanatate a anuntat pichetari ale Ministerului Sanatatii si Ministerul Finantelor pana pe 27 septembrie, intre orele 11,00-13,00

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Presedintele-Sanitas_-Suntem-in-strada-pentru-a-cere-cresterea-salariilor-in-Sanatate_19185/

lauff lautf laurf