Imprimare

Dentistii strang fonduri pentru Amchi Project 2014

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Uniunea Nationala a Asociatilor Stomatologice (UNAS) si SABETTIME invita medicii dentisti la petrecerea HELLO, AUTUMN! Dental Party cu scopul de a strange fonduri pentru Amchi Project.

Evenimentul va avea loc joi, 3 Octombrie, ora 22:00 in Fratelli Social Club.

Programul de voluntariat dentar Amchi Project a fost initiat in anul 2012 de European Dental Students' Association in colaborare cu Manipal University (India) si Wisdomtooth Association (SUA).

Scopul proiectului este de a oferi tratament stomatologic direct populatiei din regiunea Ladakh, India, si de a ii instrui pe localnici privind igiena dentara. Populatia din Ladakh este reprezentata majoritar de refugiatii din Tibet, ce traiesc izolati mai mult de 6 luni pe an in aceasta zona din nordul Indiei, situata la inaltimi cuprinse intre 3600-5600m.

Responsabili cu educatia medicala si cu o mare parte a ingrijirilor medicale in aceasta zona sunt calugarii numiti Amchi (de aici denumirea proiectului).

"Programul Amchi Project a avut loc pentru prima oara in August 2012, iar apoi in August 2013. Am participat la ambele editii, prima oara ca membru fondator si voluntar, a doua oara ca si coordonator clinic. Echipa de voluntari Amchi Project a fost alcatuita din 40 medici dentisti si studenti la medician dentara din 18 tari din Europa, Asia si SUA, dintre care 2 medici dentisti (Bogdan Popa, Cristina Rizea) si o studenta (Alina Rizea) din Romania." ne-a povestit Dr. Cristina Rizea ,Voluntar si Membru Fondator Amchi Project.

In cadrul programului de anul trecut echipa de medici a avut onoarea de a fi primita de catre Dalai Lama la palatul sau, unde i-a felicitat pentru initiativa proiectului.

"Programul imi este foarte drag, a fost o experienta incredibila, locatia fiind unica si oamenii foarte primitori, curiosi si deschisi. Tot proiectul este insa foarte costisitor, fiind necesare echipamente mobile si materiale dentare ce trebuie transportate in aceasta zona foarte greu accesibila si cu cele mai periculoase drumuri din lume." adauga Dr. Cristina Rizea.

Pentru a ajuta la buna desfasurare a viitoarelor editii Amchi Project, UNAS si Sabettimed vor dona incasarile obtinute in urma Hello, Autumn! Dental Party.

Biletele se pot achizitiona de la sediul UNAS sau de la Congresul UNAS.  Pret bilete: 10 ron (la UNAS)/ 25 ron (la intrare)

 


 

Autor: Andreea Mosoiu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dentistii-strang-fonduri-pentru-Amchi-Project-2014_19187/

lauff lautf laurf