Imprimare

Personalitati din medicina au fost prezente la Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 12-15 septembrie 2013, la Poiana Brasov, in incinta Complexului Ana Hotels a avut loc cea de-a XIV-a editie a Conferintei Nationale de Medicina de Urgenta organizata de Societatea de Salvare Bucuresti si Asociatia Serviciilor de Ambulanta din Romania. Tema Conferintei a fost ”Salvam vieti muncind impreuna. Fiecare secunda conteaza” si s-a reflectat atat in Concursul Echipajelor pe Ambulanta, cat si in lucrarile stiintifice si discursurile sustinute de catre nume de rezonanta din domeniu.

Primii 160 de participanti au primit cadou primul volum despre istoria chirurgiei de urgenta „Serviciile chirurgicale de urgenta din Bucuresti. Etape istorice si semnificatia lor”, lansat de Prof. Univ. Dr. Mircea Beuran, seful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti si Prof. Dr. Benone Dutescu, fost presedinte al Societatii Romane de Istorie a Medicinei.

Personalitati din medicina au fost prezente la Conferinta Nationala de Medicina de UrgentaPersonalitati din medicina au fost prezente la Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta

Evenimentul a fost unul de prestigiu, o amprenta importanta asupra acestuia fiind lasata chiar de personalitatile prezente ca speakeri in cadrul Conferintei : Prof. Dr. Vasile Astarastoae- Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Prof. Dr. Mircea Beuran- Seful Clinicii de Chirurgie Generala a Spitalului de Urgenta Floreasca, Prof. Dr. Catalin Carstoiu-Manager Spitalul Universitar Bucuresti, Dr. Sergiu Stoica- Coordonator al Departamentului de Neurochirurgie la Spitalul “M.S. Curie” si Sef Sectie Neurochirurgie Spitalul Euroclinic, Prof. Dr. Benone Dutescu-fost presedinte al Societatii Romane de Istorie a Medicinei, Dr. Valentin Georgescu-Presedintele Consiliului National Roman de Resuscitare, Conf. Dr. Diana Cimpoesu - Medic Sef UPU SMURD Iasi, Sef de lucrari Dr. Luciana Rotaru- Medic Sef UPU SMURD Craiova, Conf. Dr. Adela Golea- Doctor in Medicina, Medic Sef UPU-SMURD Spitalul Clinic Judetean Cluj, Carmen Mazilu- Presedinta filialei Bucuresti a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Bucuresti.

Personalitati din medicina au fost prezente la Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta

Competitia si tensiunea au atins cote maxime in cadrul Concursului Echipajelor de Ambulanta la care au participat 21 de echipaje de ambulanta din numeroase judete din Romania. Castigatorii primului loc la ambele categorii de echipaje (tip B: asistent, ambulantier, voluntar, tip C- medic, asistent, ambulantier, voluntar) au fost echipele din cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, pe locurile 2 si 3 clasandu-se Cluj si Timisoara.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Personalitati-din-medicina-au-fost-prezente-la-Conferinta-Nationala-de-Medicina-de-Urgenta_19189/

lauff lautf laurf