Imprimare

Aproximativ 500 de participanti si 3 zile de conferinta pe tema hipertensiunii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Hipertensiunea arteriala s-a discutat la cel mai inalt nivel stiintific, in cadrul celei de-a II-a Conferinte Nationale, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune. Astfel, unele dintre cele mai importante nume din domeniul hipertensiunii arteriale de la nivel international si national au prezentat ultimele noutati din acest domeniu, in cadrul a 16 sesiuni stiintifice.

In premiera pentru medicii din Romania, prof. Giuseppe Mancia, presedinte al Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESH-ESC de Hipertensiune, a prezentat alaturi de prof. George Bakris, fost presedinte al Societatii Americane de Hipertensiune, prof. Joseph Redon, presedinte al Societatii Europene de Hipertensiune si prof. Renata Cifkova, coordonatorul Scolii de Vara a Societatii Europene de Hipertensiune, noile Ghiduri de Hipertensiune ESH-ESC 2013. In cadrul sesiunii dedicate au luat parte la discutii si dezbateri si specialistii romani: prof. dr. Maria Dorobantu, prof.dr. Eduard Apetrei, prof. dr. Doina Dimulescu, prof. dr. Maria Mota si conf. dr. Adalbert Schiller.

Medicii participanti au putut asista la sesiuni dedicate tanarului hipertensiolog, urgentelor si provocarilor in hipertensiunea arteriala, patologiilor asociate hipertensiunii, dar si la sesiuni dedicate studiilor clinice in hipertensiune. Mai mult, medicii de familie au putut afla informatii de ultima ora in cadrul unei sesiuni dedicate depistarii precoce si preventiei hipertensiunii arteriale.

Cea de-a III-a Conferinta Nationala, cu participare internationala a Societatii Romane de Hipertensiune s-a focusat pe elementul interactiv al sesiunilor, astfel ca participantii la eveniment au avut ocazia sa asiste si sa comenteze la o transmisie live din sala de angiografie a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, unde a avut loc o interventie de denervare renala la un caz de hipertensiune rezistenta.

De asemenea, caracterul interactiv s-a regasit si in cadrul celor 5 ateliere practice, dintre care, in premiera, un workshop a fost dedicat rolului asistentei medicale in cresterea compliantei pacientului hipertensiv.

Totodata, in cadrul manifestarii a avut loc si lansarea cartii ”Punct si contrapunct in hipertensiunea arteriala”, coordonata editorial de prof. dr. Maria Dorobantu, material care face parte din programul educational desfasurat de Societatea Romana de Hipertensiune 2012-2013.

Medicii participanti la cea de-a doua Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune au primit pe langa bagajul informational vast si dubla creditare, manifestarea fiind creditata atat national cu 16 credite EMC cat si european, cu 14 credite EBAC.

A doua Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune s-a desfasurat sub egida Societatii Europene de Hipertensiune, a Academiei de Stiinte Medicale si a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si s-a adresat medicilor cardiologi, medicilor internisti, medicilor diabetologi, nefrologi, neurologi, medicilor de familie, ginecologi si medicilor rezidenti din aceste specialitati.

Urmatoarea editie a Conferintei Societatii Romane de Hipertensiune se va desfasura in perioada 18-20 septembrie 2014.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproximativ-500-de-participanti-si-3-zile-de-conferinta-pe-tema-hipertensiunii_19197/

lauff lautf laurf